Ak Parti Düzce Belediye Başkan Aday Adayı Selahattin Aydın düzenlediği basın toplantıları ile günlerdir İl Başkanı Kaşıkoğlu’ndan cevap beklerken, açıklama Tanıtım ve Medya Başkanı Mine Met'ten geldi. Met, Aydın’ın açıklamalarını talihsizlik olarak yorumladı ve “keşke yapmamış olsaydı” dedi.
Selahattin Aydın’ın ruhen Ak partili olmadığını ayan beyan davranış ve söylemleri ile göstermesine karşın AK Parti’nin kapılarını açtığını söyleyen Met, şuan sergilediği tavrın uygun olmadığını belirtti.
Met, “30 Mart 2014 yerel seçimlerine Düzce teşkilatımız tam teşekkül hazır iken; bir dönem değişik partilerden hem belediye, hem de milletvekili adayı defalarca olmuş ancak Düzce halkı kendisine ve Partilerine itibar etmeyerek seçmemişken; bu dönemde eski genel başkanlarının Ak partiye katılmasıyla Aday adaylık kapısı açılan kendisi Parti üyemiz olmamasına ve ruhen de Ak partili olmadığını ayan beyan davranış ve söylemleri ile gösterirken Ak Partiden aday adayı olmuş ve aday adayı olurken kamuoyu önünde, aday olmasam da gösterilen adayın arkasında bir nefer gibi çalışacağıma, namus ve şeref sözü veririm diyen, bu tutarsız aday adayının şimdilerde bir takım basın yayın organlarında, teşkilatımıza ve belediye başkan adayımıza ve milletvekillerimize, ahlaka, edebe ve izana uymayan tutarsızlıkla iftiralar atmak sureti ile kamuoyunu meşgul ettiğini gözlemliyoruz.”dedi.
Met, Benzer açıklamalarda bulunan Aday Adaylarından Semih Kıbrıs’ın partiye gelerek durumu anlattığını ancak Selahattin Aydın’ın hiçbir şekilde parti ile görüşmediğini kaydetti.
Met, “Semih Kıbrıs’ta iddiaları gerekli açıklamaları partimize yaptı…Semih Kıbrıs kendisinin o şekilde ifade etmek istemediğini söylemiştir. Sosyal medyadan da kendisi düzeltme yapmıştır zaten. Bu güne kadar açıklama yapmamızın sebebi bir takım oluşumları beklemekti. Biz, Ben ve il başkanımız Selahattin beyi bizzat aradık. Yönetim kurulu toplantılarına çağırdık fakat katılmadı. Telefonlarımıza cevap vermedi.
Selahattin beyin bir şekilde aşıp soruları bizim tarafımızdan yanıtlanması gerektiğini düşünüyorduk. Ondan dolayı sosyal medyada bir takım tartışmalar olmuştu.”diye konuştu.
Aydın’la birlikte muhalefetinde sorguladığı 33 dosya iddiasını ise Met, kesin bir dille “Hayır dosya yok…” şeklinde cevaplandırarak genel merkezin gösterdiği adayın her zaman arkasında olduklarını söyledi.