Belediye meydanında devir teslim törenine katılan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, hem belediyedeki yeni dönemi hem de seçimlerde Ak Parti’nin aldığı sonucu değerlendirdi… Yeni dönemin Düzce’ye hayırlı olmasını dileyen Korkmaz, belediyedeki teşkilatlanma konusunda başkanın hür olması gerektiğini dile getirdi. Korkmaz, belediye başkanının yetkisine karışmanın saygısızlık olacağını da sözlerine ekledi.


DAVUL KENDİ BOYNUNDAYSA TOKMAĞIDA KENDİ ELİNDE OLMALI


Korkmaz, “Teşkilatlanma konusunda ben prensip olarak yetki kimdeyse en iyi şekilde kullanmasından yanayım. Yetkili belediye başkanıdır. Kimle çalışmak istiyorsa kendi karar verir. Davul kendi boynundaysa tokmağı da kendi elinde olmalıdır. Bunun aksini düşünmek belediye başkanına zulüm olur. Artık şehr-i emin odur. Bizim görevimiz "şunu yapın, bunu yap" demekten ziyade ona destek olmaktır. Kendi hür iradesi ile kadrosunu kuracaktır. Herkes herkesin yetkisine karışırsa huzur olmaz. Yetki kimdeyse tasarruf ondadır bize düşen saygı göstermektir.” dedi.


BELKİ BİZ BİRAZ LAYIK OLMADIK


30 Mart’ta yapılan seçimlerde AK Parti’nin aldığı sonucu yeterli görmediğini de ifade eden Korkmaz, öz eleştiride de bulunmayı ihmal etmedi. Başbakanın Düzce mitinginde toplanan kalabalığın sandığa yansımadığını dile getiren Korkmaz, sorunu genel başkanları yerine kendilerinde aramaları gerektiğini söyledi.


Korkmaz, “Ben biraz daha yüksek bir sonuç bekliyordum: yüzde 20 üzerinde fark bekliyordum. İl Genel Meclisi oylarını ise yüzde 70 bekliyordum. Meydan sandığa tam olarak yansımadı. Bizimle alakalı sebepleri olabilir, bunu gözden geçireceğiz. Mehmet Keleş, iyi aldı. Düzce’de bizim dışımızda parti yok. Bizim potansiyelimiz yüzde 80’dir. Ak Parti iyi bir şekilde çalışırsa yüzde 80’i alır. İçten ve dıştan kaynaklanan etkenler vardı, bu da doğal. Kritik bir süreçten geçmiştik. Bizim hedefimiz her zaman yüzde 80’dir. Belki biz biraz layık olmadık. Halk genel başkanımızı yeterli görüyor ama bizi görmüyor. Ne yaptığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Meydanların sandığa yansımamasının sebebi genel başkan olmaz, olsak olsak bizizdir. Bizim biraz daha kendimize çeki düzen vermemiz gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.


ORTAK AKIL NEYSE ONA HÜRMET EDERİM


İsmail Bayram’ın görev süresi dolmadan projesini onaylattığı otoban bağlantısı ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Korkmaz, şehrin merkezinden bağlantı yoluna sıcak bakmadığını hatırlatırken, “Ortak akıl neyse ona hürmet ederim.”dedi.


Korkmaz, “Tem çıkışı konusunda benim görüşlerimi biliyorsunuz. Bu benim kendi görüşüm. Bu şekilde belediye ve halkın karşısında olacak değilim. Bize düşen görev yerine getirmektir. Şehrin merkezinden bağlantının uygun olmadığını düşünüyorum. Benim söylediğim olacak diye bir kaide yok. Ortak akıl neyse ona hürmet ederim.”dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır