MHP, 1 Kasım seçim bildirgesini Genel Başkan Devlet Bahçeli, açıkladı. "Ülkenin geleceği MHP" ve "ülkenin geleceği için oy ver" sloganlarını kullanacak olan MHP, 1 Kasım seçimleri için 7 Haziran seçimlerindeki vaatlerini büyük ölçüde korudu. MHP'nin bugün açıkladığı seçim bildirgesinden işçi, memur ve emekliye müjdeler çıktı.
MHP, asgari ücreti net 1400 liraya yükseltme vaadinde bulunurken, kamuda dengeli bir ücret politikası uygulanması için gelir endeksi oluşturulacağını bildirdi.  Bildirgeye göre, gelir endeksi tüm emekliler için de oluşturulacak ve endekse göre bir maaş düzenlemesi yapılacak.
İKİ MAAŞ İKRAMİYE
En üst seviyeden emekli olanlara az, en alt seviyeden emekli olanlara yüksek zam yapılacak. CHP'nin önerisine benzer biçimde MHP de emeklilere iki maaş ikramiye vaadinde bulundu. Buna göre, Mart ve Eylül'de iki maaş ikramiye ödenecek. Milletvekilleri ise emekli maaş zamları ve ikramiyelerden yararlanamayacak. Büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği sağlanacak. Evi olmayan muhtaç ailelere 200 lira kira yardımı yapılacak. Kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya geçecek. Vergisini düzenli ödeyen ödüllendirilecek. Emekli aylıklarında sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak. Mazot 1 lira 75 kuruş olacak.  700 bin yeni istihdam sağlanacak. Muhtaç ailelere “Hilâlkart” vererek bütün yardımları bu kartla almasını sağlanacak. 65 yaş aylığını 300 liraya yükselecek. Evlenecek gençlere 10 bin lira tutarında, faizsiz kredi alabilme imkânı getirilecek.
Öğretmen açığını gidermek için 40 bini Şubat ayında olmak üzere 120 bin öğretmen atanacak. üniversitesi sınavı kaldırılacak.