AK partiye mensup 8 üye bugün düzenlenen törenle MHP’ye geçti. MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, yeni üyelerin, bugün bu ülkenin üzerinde oynanan oyunlara dur demenin zamanının geldiğine inanarak AK Parti’den ayrıldıklarını belirtti.

Kol Kola yürüyeceğiz

Danışmaz, “Siyasete gönül vermiş olan, iktidar partisinde görev almış arkadaşlarımızdan MHP’ye katılmak isteyenler oldu. Bundan sonraki bu sıkıntılı sürecin çözülmesi gerektiği, mücadele edilmesi gerektiğini düşünerek, bunun da MHP çatısı altında mümkün olduğuna kanaat getirerek partimize müracaat ettiler. Bizler de kendileriyle görüştük. Partimize katılmayı uygun gördüler. Dün iktidar partisinde olan, ancak bugün bu ülkenin üzerinde oynanan oyunlara dur demenin zamanının geldiğine inanarak AK Parti’den ayrılarak, partimize katılan arkadaşlarımızın rozet töreni için buradayız. Kendileri bizlerle beraber. MHP çatısı altında siyaseti hep beraber yapacağız. Ülke geleceğini adına bundan sonraki yolda hep beraber, kol kola yürümeye devam edeceğiz.” dedi.

Oynanan oyunlar var

Ülkenin barış süreci adı altında yoğun bir dönemden geçtiğini ifade eden Danışmaz, vatandaşların bu süreci iyi takip edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Danışmaz, “ Barış süreci adı altında PKK terör örgütü ile birlikte ülke üzerinde oynanan oyunlar var. bu süreci vatandaşlarımız iyi değerlendirsin. 99 yılında yakalanıp bu ülkeye getirilen terörist başı Öcalan'nın o günkü söylemlerinde “ Türkiye cumhuriyeti'nin emrindeyim. Ne istiyorsa yapmaya hazırım” diyen bir PKK elebaşı Ak parti hükümeti tarafından muhatap kabul edilmiştir. Barış süreci adı altında pazarlıklılar yapılmaya başlanmıştır..” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Danışmaz bundan sonra MHP çatısında çalışma kararı veren Mustafa Uzun, Recai Gün, Aladdin Yıldız, Sinan Koz, Mehmet Soner, Barış Karagüzel, Murat Taşcı ve Muhammet İsmailoğlu’na MHP rozetini takdı.

Haber; S. KAŞKIR