Partilerin seçimler için çalışmaları devam ederken AK Parti ve CHP’nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim beyannamesini açıkladı. Bahçeli yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu duruma da değinerek şu ifadelere yer verdi;

“Vatan parçalanmasın azmindeyiz”
Tarihi ve mahşeri bir kucaklaşmayı yaşıyoruz. Türk ve Türkiye sevdalıları keskin kılıç gibi parlıyor. Millet aklı ile Cumhur İttifakına can veriyoruz. Cumhur İttifakı huzur ve güvenin teminatıdır. Aklımızda hep Türkiye ve Türklüğün bekası var. Yarım asırlık onurlu mücadelemizde nice badirelerden geçtik, nice belalarla karşılaştık. MHP gücünü ilkelerinden ve Türk milletinden alır. Bizim safımız Türk milletidir. Bizim yönümüz Türkiye ve İslam dünyasıdır. Türklük boynu bükük durmasın istiyoruz, yüce dinimiz İslam sönmesin çabasındayız, vatan parçalanmasın azmindeyiz.

“Terör örgütleri bu maksatla öne çıkarılmaktadır”
Ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık ve ülkücü ölmeye ant içtik. 49 yılı onca saldırı, onca kumpas ve tuzaklara rağmen gururla yaşadık. 24 Haziran seçimleri cumhuriyet tarihinin en kritik karar anı olacaktır. Hainler kaçacak ve saklanacak yer arıyor. 24 Haziran'da Türkiye Cumhur İttifakında kucaklaşacaktır. 24 Haziran Türkiye'nin kader anı ve tünelden önceki son çıkışıdır. Son 10 yıldır Türkiye'nin zehirlenmesi hedeflenmektedir. Terör örgütleri bu maksatla öne çıkarılmaktadır.

“Tarihi tecrübelerimize uygundur”
FETÖ zalimlerin namluya sürülmüş kurşunuydu. 251 vatan evladı şehit düştü. FETÖ de PKK gibi proje terör örgütüdür. MHP Türk tarihinin haklarını savunuyor. MHP Türk milletinin milli kimliğini çiğnenemez namus sayıyor. Biz bu ülkeyi, bu vatanı karşılık beklemeden sevdik ve sevmekten yorulmayacağız. Türk millet 24 Haziran'da 16 Nisan'dak iradesine daha yüksek bir seviyede sahip çıkacaktır. TBMM gazilik ünvanına yakışır şekilde daha verimli, daha bağımsız hale gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tarihi tecrübelerimize uygundur.
 
“Türk İslam sancağını asla indiremeyeceksiniz”
1946'dan bu yana sistem tartışmalarıyla girilen, gerginliklere neden olan ve enerjisi tükenen devlet çarkı daha hızı dönecektir. Biz MHP olarak bu sistemin ilke, esas ve kurumlarıyla yerleşmesine tam manasıyla kurumsallaşmasına sonuna kadar çalılıp hizmet edeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi birlik ve beraberliğimizin teminatıdır. Genel seçimler 3 Kasım 2019 tarihinde yapılacaktı. Ancak Türkiye çok tehlikeli bir sürece girmişti. Türkiye Cumhuriyeti dövizle kurulmadı dövizle yıkılmaz. Yapamayacaksınız, başaramayacaksınız. Türk İslam sancağını asla indiremeyeceksiniz.

Vaatlerini sıraladı
Teröristler çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere kader kurbanlarına af çıkarılacak. AVM yasasının yeniden düzenlenmesi, esnafı yok eden AVM ve market zincirlerine yönelik tedbirler alınması. Çiftçilere verilen yakıt üzerindeki vergi kaldırılacaktır.
Önlisans mezunlarına lisans tamamlama imkanı sağlanacak.

Asgari ücretten vergi alınmayacak.

Sağlık çalışanlarına yıpranma hakkı verilecek.

Atanamayan öğretmenlerin tamamının atanması için kadro ihdas edilecek. Kahraman uzman çavuşlarımızın tümü kadroya alınacak.


Haber: M.AYDIN