Şıralık Mahallesi'nde bir market önünde darp edilen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a Milliyetçi Hareket Partisi Düzce teşkilatı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.  MHP İl Başkanı Onur Özen, merkez ilçe başkanı Aydın Dursun, MHP Belediye meclis üyesi Ercan Katırcıoğlu ve Murat Özsoy'u sıcak bir karşılamayla misafir eden CHP heyeti, bir müddet basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Ziyaretten ötürü teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP İl Başkanı Zekeriya tozan, konunun yargıya taşındığını anımsatarak olayın içeri ile ilgili daha fazla konuşmayacağını söyledi.

"Düzce siyaseti iyice gerilmiştir." diyen Tozan, " Düzce'de huzur kalmamıştır. bu anlamda MHP'nin bize destek vermesi önemlidir. bundan sonra aynı olayların yaşanmasını istemiyoruz."dedi. Tozan ayrıca yaşanan olayın yargı sürecinin de sınıfta kaldığını belirterek yargının siyasallaştığını öne sürdü. Tozan, ancak adaletin sağlanacağına olan inancının devam ettiğini de sözlerine ekledi.


 

Ardından konuşan MHP İl Başkanı Onur Özen, toplumun gergin günler geçirdiğine dikkat çekti ve siyasetçilerin sağduyu davranması gerektiğini ifade etti.

Özen, "Bu noktada siyasetçilerin toplumu yumuşatması gerekirken, ne yazık ki siyasetçilerin toplumda gerginliği daha da attırdığını görüyoruz.  biz siyasetçilerin ne söylediğine çok dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. bizim ağzımızdan çıkacak bir kelime birileri tarafından kendilerine görev edinilebilir. Yaşanılan olayın vahametinin çok büyük olduğunu kabul ediyoruz. ancak bu vahametin bundan öteye gitmemesi gerektiğini düşünüyoruz.  siyasetçilerin defaten yaptığı söylemleri kendine görev edinen insanlar tarafından olayın gerçekleştirildiğini düşünüyoruz.  umarız bunun daha ötesi yoktur."dedi.


MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun ise şunları söyledi: " aslında size yapılan bu girişim demokrasi adına utanç verici. hepimize yapılmış oldu. bunun tekrarlanmaması  dileği ile üzüntülerimizi dile getiriyoruz. "

MHP Düzce Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu, yaşanan olayları 1940 yılların Hit'lerin Almanya'sında Stalin'in Rusya'sında ve Mussolini'nin İtalyası'nda yaşanan baskı rejimlerinin ürünlerine benzetti.

"Burada yaşananlar kabul edilebilir, hazmedilebilir olaylar değildir."diyen Katırcıoğlu, " siyasi parti gözetmeksizin toplumda insanların baskı altına alınması insanların töhmet altında bırakılması son derece yanlıştır. Maalesef Türkiye'deki yönetim insanların gergin halde yaşamasına neden olmuştur. Düzce'miz güzellikleri ile anılması gereken bir şehir olması gerekirken, Düzce'miz Türkiye'de olumsuz olaylarla anılan bir şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir. bundan dolayı bu türk olayları tekrar edilmemesini diliyorum."diye konuştu.

Haber:S.KAŞKIR