Uzun zaman gündemi meşgul eden Konuralp'in mahalle olma süreci ve hemen ardından gelen seçim atmosferinde yaşananlar 30 Mart günü sandık başına giden 4600 seçmenin oyu ile Konuralp'in rengini ortaya koydu.Mahalle olma sürecinde sorumlu tutulan ancak her platformda böyle bir durumun mümkün olmadığını ifade eden Mehmet Keleş Konuralp'ten umduğunu bulamadı. Resmi olmayan ilk bilgilere göre AK Parti 1.630 oy alırken,Milliyetçi Hareket Partisi 2.150 Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise 90 oy aldığı öğrenildi.



Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan adayı olan Ömer Küçük'ün büyük önem gösterdiği ve seçimi almak için büyük mücadele verdiği Konuralp'te eski Belediye Başkanı İbrahim Aykut faktörünün etkili olacağı beklentisi oylarada yansıdı.Mahalle olmayı kabullenmek istemeyen Konuralp'liler tepkisini sandıkta verdiği oy ile AK Patiye göstermiş oldu.


Düzce'nin efsane Başkanı olarak adlandırılan Mehmet Keleş ise seçim sürecinde vermiş olduğu demeçlerde ve göstermiş olduğu çalışmalarda sürekli Konuralp adı üzerinde durmuştu.Keleş, Konuralp'i Düzce'nin markası haline getirmek için projelerini paylaşmıştı.

 

Haber;P.YILDIRIM