Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Teşkilatı dün gerçekleşen Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimlerinde yakaladığı başarının sevincini yaşıyor.

Yılmaz seçmenlerin desteğini arkasına almayı başardı
MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, erken seçim startı verildiğinde milletvekili olmak için kolları sıvayıp partideki il başkanlığı görevinden istifa ederek MHP’nin Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı olarak gösterilmişti. Yılmaz o günden seçim gününe kadar partisi ve diğer milletvekili adayları ile birlikte yürüttüğü sistematik çalışmalar içerisinde Cumhur İttifakı ve Milletvekilliği seçimleri için köy köy gezip destek turlarına ağırlık vermişti.

Seçmenlerin desteğini arkasına almayı başaran Yılmaz, Düzce’de en çok oy oranını alan 2.parti olarak meclise girmeyi başardı.

MHP Düzce’de oy oranını artırdı
1 Kasım 2015 seçimlerinde aldığı yüzde 8.4 oy oranı ile Düzce’de 3.parti olan MHP 24 Haziran’da yapılan seçimlerde oy oranını resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 10 artırarak yüzde 18,66 yaptı. Artırdığı oy oranı ile böylece önemli bir ivme yakalayan MHP, meclise Düzce’den 3 vekili göndermiş oldu.

Cumhur ittifakına da katkı sağladı
Diğer yandan MHP Düzce İl Teşkilatı yalnızca milletvekili seçimlerinde değil Cumhur İttifakı içerisinde desteklediği Cumhurbaşkanı Adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın Düzce’de yüzde 72.98 oranında oy almasına katkı sağlayarak yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olmasında da büyük rol oynadı.

Haber: Ö.YILMAZ