Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme tarafından görevlendirilen Çağrı Heyeti'nin düzenlediği olağanüstü tüzük kurultayı Ankara’daki Büyük Anadolu Oteli’nde gerçekleşti. Kurultaya Düzce’deki 7 asil delegeden 6 isim destek verdi.

Tüzüğün 13 maddesinde değişiklik yapılmasının kabul edildiği kurultaya Düzce 7 asil delege üyelerinden Abdullah Danışmaz dışında Taner Çetinkaya, Mete Taşören, Okan Yanmaz, Hüseyin Turna, Dursun Can ve Hülya Ersoy destek verdi. 6 isim kurultay için hazırlanan hazirun listesine imza attı. kurultay için Ankara’ya giden delegeler, demokrasi adına olumlu mesajlar vererek gelişmelerin MHP için iyi olacağı konusunda hemfikir oldu. Düzce MHP Üst Kurul delegelerinden 6 delege kurultay salonunda oylamada 13 maddeyi onaylarken, kurultay onayı sonrası Büyük Anadolu Oteli önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Üst kurul delegelerinden Dursun Can, Hülya Ersoy  ve Okan Yanmaz düşüncelerini ifade etti.

Üst kurul delegesi Dursun Can, yaptığı açıklamada demokrasi hareketi gösterdiklerini ifade etti.

Delege Hülya Ersoy kurultayı iktidar yürüyüşün ilk hareketi olarak görerek şunları söyledi: “Kurultay çok güzel ve coşkulu bir havada geçti. Bundan sonra partimizin değişeceğine inanıyorum. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı olacaktır. Değişiklerde en önemli maddemiz disiplin süreçlerinin affedilmesi maddesidir. Bu tüzük değişikliği daha demokratik bir tüzük oldu”

Bir diğer delege Okan Yanmaz ise parti içi demokrasi örneği gösterildiğini söyledi. 

Haber:Y.SEVER