MHP’de 10 Temmuz’da yapılacak olan olağanüstü seçimli kurultay öncesi genel başkan adaylarının Düzce çıkarması sürüyor. Genel Başkan adaylarından Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın ardından Sait Gönen de Düzce’yi ziyaret etti. 10 Temmuz’daki olağanüstü seçimli kurultay için teşkilatları ve üst kurul delegelerini ziyaret eden Genel Başkan Adayı Gönen Düzce’de bir grup partiliyle iftar davetinde buluştu. Gönen’in ziyaretinde Düzce’deki 7 üst kurul delegelerinden olan Taner Çetinkaya, Mete Taşören ve Dursun Can yer aldı. Partililere kurultay ve hedeflerini birinci ağızdan anlatan Gönen, partiye gönül vermiş isimlerin görüş ve düşüncelerini dinledi.

MHP’deki durum ile ülkedeki durumun birbirine bağlantılı olduğunu görüyoruz

Gönen, Öncü TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Birlik ve beraberlik içerisinde Milliyetçi Hareket Partisinin kurultayını yaparak Türkiye’yi vizyon sahibi yönetebilecek bir kadroyu toplumun önüne koymanın çalışma içerisinde olduklarının altını çizerek sözlerine başlayan Gönen, şunları söyledi: “Partimizin mevcut durumuna baktığımızda sürdürülebilir bir durum olmadığını görüyoruz. Partimizin yanında ülkedeki durumunda süründürülebilir olmadığını görüyoruz. MHP’deki durum ile ülkedeki durumun birbirine bağlantılı olduğunu görüyoruz. Toplumun umuda ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Teşkilatlarımızın umuda ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu umudu verecek olanların ülkücü kadrolar olduğunu görüyoruz. MHP bu ülkede en donanımlı kadrolara sahip olmasına rağmen kadrolarını kurumsal yapısında yeteri kadar değerlendiremeyen bir konumda bulunuyor. Beklentimiz, MHP’nin kurultayını birlik ve beraberlik içerisinde yaparak ülke yönetimine hemen şimdi talip olmasıdır.”

AK Parti’nin yönetimiyle ülke yönetilemeyen bir ülke konumuna geldi

MHP’ye hiç oy vermemiş olan geniş halk kesimlerinin partilerindeki kongre sürecini takip ettiğini ifade eden Gönen, Türkiye’de tıkandığını ifade ettiği siyaseti açma potansiyelin MHP’de olduğundan söz etti. “Tıkanıklığı açma potansiyeline sahip olan yegane parti MHP’dir. MHP kongresinde ortak aklı ortaya çıkaran bir yönetimi iş başına getirip bu tıkanıklığı açabilir umuduyla toplum MHP kongresini takip ediyor. Bu durum tüm MHP’lileri olduğu gibi genel başkan adaylarını da çok büyük bir sorumluluk altına alıyor. 14 yıldır AK Parti’nin yönetimiyle ülke yönetilemeyen bir ülke konumuna geldi. yüzde 49,5 oy almış ama artık toplumun önüne koyduğu bir vizyon yok. Son Bakanlar Kurulu kabinesine bakacak olursak 10 yıl Sağlık Bakanlığı yapmış bir ismi tekrar bakan yaptılar. Bir insanın bir enerjisi, sinerjisi varsa 10 yılda zaten gereken her şeyi yapardı. AK Parti’nin mevcudu tekrar etmekten başka topluma sunduğu bir projenin olmadığını görüyoruz. Geniş halk kesimlerinin umutsuzluğuna umut olabilecek yegane parti MHP’dir.”

MHP’de 30’un altındaki hiçbir oy genel başkan adayı için başarı değildir

Genel Başkan Adaylarından Sinan Oğan’ın Düzce ziyaretinde ifade ettiği ilk seçimde yüzde 30 oy alma hedefini eleştiren Gönen bu konuda görüşlerini dile getirdi. Yapılan bir anket sonucunu sizinle paylaşayım. ‘Kendinizi fikirlerinizi hangi siyasi partiye ait hissediyorsunuz?’ diye soruluyor. Yüzde 25 MHP, yüzde 7’de BBP’ye ait hissediyor. Toplarsak yüzde 32 yapıyor. MHP’de 30’un altındaki hiçbir oy genel başkan adayı için başarı değildir. Herkes hesabını kitabını ona göre yapsın.”

MHP’nin problemi ortak akılla çalışacak bir kadroyu toplumun önüne sunmaktır

Gönen hedefindeki MHP ve Türkiye’yi ifade ederek sözlerini tamamladı. “Biz kendimizden sorumluyuz. Biz diyoruz ki başlangıçtan bu yana mevcut durum sürdürülebilir değil, MHP’de değişmesi gereken yönetim anlayışıdır. Oldu bittiliğe, keyfiliğe, ben yaptım oldu ya teslim olmayan bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek zorundayız. Kimsenin insafına bırakmamalıyız. Aynı kurallara uyulacağı bir MHP var etme durumundayız. Israrla söylüyoruz, bir kadroyu ete kemiğe büründürerek toplumun önüne koyma mecburiyetimiz var. MHP’nin problemi ortak akılla çalışacak bir kadroyu toplumun önüne sunmaktır.”

Haber:Y.SEVER