Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Ak Parti’den Düzce milletvekili adaylığı için başvuran ancak listeye giremeyince Düzce halkına hakaret eden Elif Keçeci için Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi verildi. MHP Merkez İlçe Başkanlığı tarafından verilen şikayet dilekçesinde Keçeci’nin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve aşağıladığı” ifade edildi.
AK Parti'ye Düzce'den milletvekili adaylığı için başvuran ancak önceki gün açıklanan listeye giremeyen 35 yaşındaki Elif Keçeci, sosyal paylaşım sayfasında "Ben yokum listede kına yakın" mesajıyla tepkisini göstermişti.

Bununla da hızını alamayan Keçeci, paylaşımının altına yorum yapanlara Düzce halkı için hakaret içeren ifadeler kullanmıştı. Keçeci paylaşımıyla ilgili yapılan yorumlara "Benim için önemli olan T. amcamın yanında olmak, ama tabi Düzce'nin ş....... halkı asparagas haber yapmazsa. Çünkü Düzce her b.. beklenir, bu adi ş............." ve "Düzce'den genel merkeze ve Ak Saraya benimle alakalı asparagas haber yapmışlar ama hepsi deşifre olacak. Beni genel merkeze ve Ak Saraya kadar gidip şikayet edenler AK Parti ailesinin kim olduğunu öğrenecekler" şeklinde cevap vermişti. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı konuyu yargıya taşıdı. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na Ak Parti’den aday adayı olan Elif Keçeci için verdiği şikayet dilekçesinde Keçeci’nin “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği ve aşağıladığına vurgu yapıldı.

Dilekçede Keçeci’nin paylaşımında kullandığı ifadelere yer verilerek şu ifadeler yer aldı. “Bu durum gerek yerel ve gerekse de ulusal basında ve sosyal medyada pek çok haberde yer almış, son derece büyük bir üzüntüye sebep olduğu gibi Düzce halkı arasında da büyük bir nefret ve infial yaratmış durumdadır. İlgili sosyal medya hesabına ait çıktılar ekte sunulmuştur. Sırf aday gösterilmediği için tüm Düzce halkına internet yoluyla birden çok defa ağır hakaretlerde bulunan ve yazdıklarıyla Düzce halkını aşağılayarak kin ve düşmanlığa tahrik eden şüpheli hakkında Düzce halkına hizmeti kendisine amaç edinmiş teşkilatımız adına, şikayet etme zarureti hasıl olmuştur. Yukarıda anlatmış olduğum sebeplerle Elif Keçeci hakkında Türk Ceza Kanunun 125/2’de düzenlenen hakaret suçunu birden çok defa ve yine Türk Ceza Kanunu 216’da düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan cezalandırılması için gerekli soruşturmanın yapılarak haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini arz ve talep ederim.”

Haber:Y.SEVER