MHP Genel Merkezi tarafından gönderilen Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, MYK üyeleri Mehmet Arslan, Sami Uzun ve Halil Öztürk iki gün boyunca Düzce ve ilçelerinde halk ile karşı karşıya gelmek ve yerel seçimler öncesinde halkın nabzını yoklamak amacıyla Düzce'ye geldi. Kaynaşlı'da İl Başkanı Abdullah Danışmaz ve partililer tarafından karşılanan Şandır, öncelikle Kaynaşlı esnafı ile biraraya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

2009 yerel seçimlerinde çok az bir farkla kaçırılan belediye başkanlığı seçimlerini bu sefer kazanmak isteyen ve çalışmalarına başlayan MHP Düzce Teşkilatının çalışmalarını yerinde inceleyecek olan heyet, 2 gün boyunca tüm ilçelerde incelemelerde bulunacak.

Heyet bu sabahki İlk durakları Kaynaşlı'da esnaf ve kooperatif ziyaretinin ardından MHP İl Başkanlığı binasına geçti. Basınla biraraya gelen MHP heyetinde konuşma yapan Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Düzce'ye ziyaretlerini“ Bu bir seçim çıkarmasıdır” şeklinde yorumladı.

ÜLKEMİZ BİR KAOSA SÜRÜKLENMEKTEDİR

Şandır “Milliyetçi hareket partisi olarak kararlıyız, çok gayret götereceğiz Düzce'yi ve ilçelerini kazanıp Düzce halkına hizmet etmek etmeyi amaçlamaktayız. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor. AK Parti iktidarının yanlış politikalarının sonuucunda büyük endişeler duymaktayız. Ülkemiz bir kaosa sürüklenmektedir. Güney komşularımızda çok kanlı kaosun bir benzerini Türkiye'de yaşatmak isteyen küresel güçler AK Parti'yi taşeron olarak kullanmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz AK Parti iktidarı kurulduktan bu yana endişelerimizi ifade ediyoruz. Bugün bütün endişelerimizde haklı çıktık ve bunun hüznünü yaşıyoruz, haklı olduğumuz için milletimizin karşısına çıkıyoruz. Ve 2014 yerel seçimlerinde miletimize hizmet etmeye hazır olduğumuzu anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

DÜZCE’NİN SORUNLARINI ARAŞTIRDIK BİLİYORUZ

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ayrıca ülkede ekonomininde kötü gittiğini ve bunun bizzat Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından itiraf edildiğini sözlerin ekledi. Şandır ayrıca AK Parti iktidarının Türkiye'yi taşıyamadığını ve kötü yönettiğini söyledi.

Şandır “ Türkiye’nin AKP iktidarından kurtarılması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Bu amaçla MHP’nin tüm kademeleri Türkiye’nin her vilayetinde vatandaşımız ile yüz yüze görüşecek. Bu hafta sonu da teşkil edilen genel merkez heyeti ile Düzce ili ve ilçelerinde vatandaşımız ile birebir görüşerek Türkiye’nin gündemini tartışacağız. Biz Düzce’nin sorunlarını araştırdık biliyoruz.  Halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edeceğiz. Meclis açılıyor bu sorunların çözülmesi için MHP olarak ne yapmamız gerektiğini belirtmeye çalışacağız. Vatandaşlarımızın Kaynaşlı’da gördüğüm kadarı ile ilgisini bizi memnun etmiştir. Biz Düzce’nin sorunlarını araştırdık biliyoruz. İl teşkilatımızın yaptığı çalışma elimizde bu sorunların çözümü için Ticaret odasını esnaf odasını ve ziraat odasına giderek bu sorunları onlarla görüşeceğiz. Düzcelilere 10 yılı geçen 11inci yıla doğru ilerleyen bir tek başına iktidar ile yönetiliyoruz. Bu 11 yıl sonunda hayatımızda iyiden yana güzelden yana ne değişti. Hangi problem çözüldü ve unutuldu dolayısı ile Türkiye kötü yönetiliyor. Biz MHP olarak halkımızın hizmetine hazırız. Özellikle Düzce’de zaten bir önceki 2009 yerel seçimlerinde çok az farkla kaybetmişiz. İnanıyorum il teşkilatımızı ilçe teşkilatlarımızı çokta iyi gördüm. Düzcelilere layık olarak bir belediyecilik ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

MHP Drup Başkanvekili Mehmet Şandır ayrıca “MHP belediyelerinin n ekadar başarılı olduğunu görmek isteyen varsa Tarsus belediyesine baksın, 20 yıldır MHP yönetiyor ve nasıl bir ilçe” şeklinde konuştu.

KÜRT DEVLETİ KURULMASININ SİYASETİ

Şandır Demokratik açılım konusunda da dibini görmediğimiz kuyudan su içmeyiz derken hükümetin bu konuyu sakız gibi çiğneyip milleti meşgul ettiğini söyledi.

Şandır “ Demokratikleşme paketi ile ilgili bir beyanım yok. Niyetimi sorguluyorum. 10 yıl tamamlandı. Bu demokratikleşme paketi kimin ihtiyacı kimin talebi? Sayın hükümetin sayın başbakanın cevap vermesi gerekiyor. Bu PKK ile İmralı canisi ile yürütülen müzakerelerin mutakabatı sonucunda hazırlanmaktadır. PKK’nın talebi ile hazırlandığı iddiası olan bu demokratikleşme paketi bu bölgede bir kürt devleti kurulmasının siyasetidir. Hukuk alt yapısının hazırlanması gayretidir. Kafamızı kuma sokmayalım resmin büyüğü budur. Türkiye’ye ve Türkiye milletine yakışmaz bir süreç yaşanmaktadır. Bunun sorumlusu AKP’dir” ifadelerini kullandı.

Haber: M. YILMAZ