MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun'un mazbatasını alarak görevi devralmasının ardından gözler yeniden İl başkanlığına çevrildi.2003'te merkez ilçe başkanlığı görevinde bulunan, ardından 2009'da yapılan 4.Olağan Genel Kurulda İl Başkanı seçilen Abdullah Danışmaz'ın 5.Olağan genel kurulda aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte "yeni isimler" konuşulmaya başlandı.

MHP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre 1Şubat'ta yapılacak 5.Olağan Genel Kurul'da kendisine aday olması yönünde talepte bulunulan bazı isimlerin il başkanlığına sıcak bakmadığı öğrenilirken bazı isimlerin özellikle "sır gibi" saklandığı görülüyor.



İl başkanlığı konusunda önce adı duyulan ismin Ömer KÜÇÜK olduğunu söylemek mümkün..Son iki iki belediye başkanlığı seçimlerinde ciddi oy alan önceki dönemde belediye başkanlığı kıl payı kaçıran Ömer Küçük'ün son rahatsızlığının seçilmesinde engel gibi durduğu görülmüş olsa bile en büyük aday olarak tanındığını söyleyebilyiriz..



İl Başkanılğı adaylığı konusunda son günlerde ön plana çıkan bir isimde Eczacı Ümit YILMAZ..Yılmaz'ın aday olması yönünde MHP'deki her grubun sıcak baktığı ancak kendisinin ne düşündüğü henüz bilinmiyor. Ömer Küçük'ün rahatsızlığını gerekçe göstermesi halinde en güçlü aday olarak Ümit Yılmaz'ın olması "muhtemel" gibi görünüyor..



İl başkanlığı için akla gelen ve hatta kendisine aday olması yönünde "teklifte " bulunulduğu konuşulan eski Belediye Meclis Üyesi Erkan ARSLAN 'ın da il başkanlığına "şimdilik sıcak bakmamasına rağmen teklifte ısrarcı olunduğu da gelen haberler arasında..



Merkez ilçe Kongresinde il başkanlığı konusundaki görüşlerine başvurduğumuz belediye başkan adaylarından Kenan ILGAZ'a da aday olması yönünde baskı uygulayanların olduğunu kamuoyu biliyor. Ilgaz, 2009'da yapılan MHP 4. Olağan Genel Kurulunda 293 oyla Abdullah Danışmaz'ın il başkanı seçildiği genel kurulda 231 oy almıştı..



Bu isimlere ilaveten İl başkanlığı konusunda adı geçen iki isimden biri sürekli ilçe kongrelerinde konuşmasıyla aday olduğunu açıklayan emekli Emniyet müdüür İsmail Hakkı CİVİL'i saymak mümkün..Civil'in her kongrede aday olacağını açıklaması her halükarda genel kurulda aday olacağı "sinyalini" veriyor.



Il başkanlığı adaylığı konusunda ismi geçen bir diğer isimde Danışmaz'ın ilk döneminde Teşkilattan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Halil UZUN'un da  İl Başkanlığı aday adayları arasıda adı geçiyor.

1 Şubat'ta yapılacak olan MHP Düzce 5.Olağan Genel Kurulu'na fazla bir zaman kalmamasına rağmen kamuoyu MHP'nin il başkanını kim olacağını merakla bekliyor.

HABER;E.TAYHAN