Milliyetçi Hareket Partisi, 2009 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde başarı oranını arttırabilmek için MHP çatısı altında aday olacak parti kökenli olmayan adaylarla ilgili olarak diğer partilerle görüşüyor. MHP il Başkanı Kenan Ilgaz, Yerel seçime yönelik siyasi yaklaşımlarını değerlendirirken, konu ile ilgili genel merkezin talimatı doğrultusunda aday arayışı yapıldığını söyledi.

Ilgaz, Ak Parti hakkında açılan kapatma davasının sonucunun kendilerini gerek aday belirleme, gerekse seçim taktik ve stratejilerini belirleme bakımından rahatlattığını ifade etti. “Geçmişin günahlarının faturasının ödeneceğini” dile getiren Ilgaz, “yakasına yapışacakları” kişilerin hala yerlerinde durduğunu, bunu siyaset açısından olumlu bulduklarını belirtti.

Ilgaz, adaylarını yılbaşından sonra netleştireceklerini belirtmekle birlikte, Gölyaka'da Murat Altundal'ın adaylığını açıkladığını da hatırlattı Parti dışından adayların parti içinde sorun yaratıp yaratmayacağına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Ilgaz, bu konu ile ilgili olarak gerek daha önce aday olmuş Çetin Sarıahmet, gerekse adaylığı düşünen Merkez İlçe Başkanı Abdullah Danışmaz ile görüştüğünü, Sarıahmet'in adaylığı düşünmediğini, Danışmaz'ın da henüz erken olduğunu söylediğini dile getirdi. Ilgaz, parti tabanında da adaylarla ilgili görüşmeler yaptıklarını, bu konuda bir sıkıntı beklemediğini söyledi.

Partisinin MHP çatısı altında her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyleyen Ilgaz, Düzce'de belirli bir oy potansiyeli olan Anavatan, Doğru Yol, Büyük Birlik partisi, Saadet Partisi gibi partilerle onlardan da belediye meclisi üyesi alarak bir uzlaşma arayışı içinde olacaklarını kaydetti. Genel Merkezin talimatı ile bunun gibi arayışlar için yetki aldıklarını ifade eden Ilgaz, kriterlerin ise, aday olacakların geçmişinde leke olmaması ve adaylığın MHP çatısı altında gerçekleştirilmesi olduğunu dile getirdi.

Ilgaz, yerel seçimlerin iki kutuplu gerçekleşmesini beklediğini, Düzce'de bulunan 10 belediye başkanlığından en az dokuzunda ilk iki arasında MHP'nin mutlaka olacağını belirterek iddialı olduklarını da dile getirdi.