Seçimler bitti MHP kabuğuna çekildi. Seçimler öncesinde iddialı bir şekilde yoluna devam eden MHP Düzce’den bir milletvekili çıkarmak için çalışmalar yapmış ve Milletvekili çıkarmaya da inanmıştı. Sonuçlar açıklandıktan sonra MHP’de yaşanan hüsran hala devam ediyor.

Seçimlerin hemen ardından İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın gündemi sarsacak açıklamalarının ardından MHP kanadı siyaset yapmayı bıraktı. Seçimlerin ardından Ankara’ya çağırılan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, yaşanan mağlubiyetle ilgili genel merkeze hesap vermiş ve ardından Düzce’ye gelerek AK Parti ile ilgili zehir zemberek açıklamalar yapmıştı.

Edinilen bilgilere göre MHP’de siyasetin 1 Ekim tarihine kadar duracağı öğrenildi. Genel merkez kararı ile siyaset yapmak 1 Ekim’e kadar yasak. Bu emir doğrultusunda MHP Düzce teşkilatı kabuğuna çekildi. MHP İl binasında bir sessizlik hâkim.

Seçimlerin ardından İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın istifa edip etmeyeceği konuşulmaya başlanmıştı. Bu tartışmalara Danışmaz, olumsuz yanıt vermiş ve Genel Merkez ve İl Yönetimi bu kararı almadıkça görevimin başındayım demişti.

Haber; R. BAL