Uzun Mustafa Mahallesi'nde bir akaryakıt istasyonunun yol talebi için alınan karar mecliste kargaşaya neden oldu. İmar Komisyonu başkanının red oyu verdiği karar “grup kararı” gerekçe gösterilerek kabul edildi. Tartışmalı başlayan oturum MHP'li üyelerin meclisi terk etmesiyle sonuçlandı.

Komisyonda reddedildi!

Uzun Mustafa Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonu için özel yol talebi önce imar komisyonunda görüşüldü.  Komisyonda görüşülen karara AK Partili Komisyon Başkanı Hasan Gündem ve Ak Parti'li meclis üyesi Miktat Çelebi, MHP’li Özkan Çakar ile Ediz Ünal red, AK Partili Kadir Badur ve Özgür Sağlam “kabul” oyu verirken, Ak Partili Mehmet Atılmış çekimser oy kullandı. Oy çokluğuyla komisyonda reddedilen imar kararı, meclis gündemine geldiğinde ise AK Partili Komisyon Başkanı’nın red kararına karşın, Ak Parti'nin grup kararı aldığını belirtmesi üzerine kabul edildi.

Ahlaki Ve Vicdani Değil!

Toplantıya katılan 6 MHP’li meclis üyesi bunun üzerine toplantıyı terk etti. MHP'li meclis üyeleri imar komisyonu başkanının red kararı verdiği bir uygulamanın “Grup Kararı var” denilerek kabul edilmesinin ahlaki ve vicdani olmadığı kanaatini belirterek meclis salonunu terk ettiklerini söylediler.

Haber;s.kaşkır