Seçim çalışmaları kapsamında Düzce’ye gelen Devlet Bahçeli, Anıt Park’ta seçim otobüsünden halka seslendi. AK Parti hükümetinin dokuz senedir iktidarda olduğuna işaret eden Bahçeli “Başbakan çılgın projelerle halkı kandırıyor.6 milyona yakın işsiz var ve bunların büyük çoğunluğu genç. Çalışma umudunu kaybetmiş gündelik işlerle amelelik yaparak çocuklarına ekmek götüren milyonlar var. Esnaf, devren satılık diyerek siftah yapamadığı için sıkıntı yaşıyorlar. 9 yıl içerisinde devam eden ve yandaşlarını işe alan bu iktidara insanlar inanmamıştır. Biz insan odaklı çalışarak işsizliği çözeceğiz.”  Dedi.

 “9 Yılda Ne Çırak Olmuşsun Ne Kalfa”

İktidarın kendisine oy verenlerin dışında herkesi ezdiğini iddia eden Devlet Bahçeli,”  İktidar, kendisine oy veren yalakaların dışında herkesi eziyor. 9 yıldır tek başına iktidarsınız. Nüfusun %46,3’ü aç % 57’si de borcunu ödeyemez hale geldi. 9 yılda ne çırak olmuşsun ne kalfa olmuşsun hala ustalıkla milleti kandırıyorsun. AKP’li zenginler grubunun dün at arabası yokken şimdi altlarında son model arabaları var. Şimdi kentsel dönüşüm adı altında gecekondulara el koyup yerlerini çalıyorlar. Mahallede kahvede oturuyorsun herkese bir şeyler dağıtıyorlar oy karşılığı. Bu yardımlar AKP’nin kesesinden çıkmıyor. Alın yiyin hiç utanmayın. Sizin hakkınızdır. Hatta paket neden eksiktir gelenden hesap sorun. Alın paketi vurun tokadı gitsin. “ ifadelerini kullandı.

Yanlış politikaların fındık üreticilerini yoksullaştırdığını savunan Bahçeli, fındığa fiyat garantisi vererek, üreticiyi memnun edeceklerini belirtti.

“Fiyat garantisi vererek fındık üreticilerini umutlu bir geleceğe hazırlamak istiyoruz. İşsizlik ve yoksulluk göç sorununu gündeme getiriyor. Gençler genç yaşta ekmek kavgasına düşerek göç ediyor. Büyükşehirlerin arka sokakları genç işsizlerle dolu. Gençler kaybedilmiş evlatlar olarak karşımıza çıkıyor. Bugün 120 bine yakın boşanan aile var cezaevlerinde 122 bin vatandaş var. Başbakan terörle mücadele üstün başarı sergileyeceği yere partilerle mücadele ediyor. Demokratik açılım zırvası ile ülkeyi bölünmeye doğru götürüyorsun.” 

Bahçeli, çözüm getirecek önemli projelerinin olduğunu söyleyerek Hilal kart projesinden de bahsetti. Bu kartı karşılıksız olarak yoksul vatandaşlara dağıtacaklarını ifade etti.

” En önemli projemiz hilal kart uygulamasıdır. Bu hilal kartın anapara ve faiz ödemesi yok. İcralık olmayacaksınız. Geri ödemesi yoktur. Karşılıksız olarak yoksul vatandaşlarımıza devlet millet bütünleşmesi ile verilecek olan bir harcama kartıdır. Bu hilal kart ile kimseye el açmadan yaşayacaksınız. Bu bir sosyal yardım projesinin adıdır. Yoksullar için aşı kaynatan esnaf için işi genişleyen bir karttır. “Dedi.

Haber; S. KAŞKIR