MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, ilçe ve belde başkanları ile biraraya gelerek hem 2014 yerel seçimlerinde izleyecekleri yol haritasını hem de dün Düzce'ye gelen akil adamlar heyetini değerlendirdi.

 

Mayıs ayından itibaren sahaya ineceklerini belirten MHP İl Başkanı, hem İktidara ders vermek hem de Düzce yönetimine talip olmak adına yol haritası çizdiklerini söyledi.

 

"sen yanlış yapıyorsun dur" deme zamanı

 

Danışmaz, "Seçim çalışmalarımızdaki son rütujları nisan ayı sonuna kadar tamamlayacağız ve Mayıs ayının 1'inden itibaren hızlı bir şekilde seçim atmasferine gireceğiz. Ev ev, mahalle mahalle, köy köy tüm seçmenlerimizle biraraya geleceğiz. Bu ülkenin kaosa sürüklenmesini engellemek adına vatandaşlarımıza bilgilendirme, terörist başıyla el ele girilmek istenen ve pazarlıklar yapıldığı şu günlerde bölünmez vatan bütünlüğüne sahip çıkarak tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek dil havası içerisinde seçimlere hazırlanacağız. Ülkenin içinden çıkalamayacak poziyona gelmemesi adına 2014 yerel seçimlerinde iktidar partisine "sen yanlış yapıyorsun dur" deme zamanı deyip kulak çekmesi gerektiğini vatadaşlarımza sohbet havası biçimde anlatacağız. 2014 yerel seçimlerinde MHP'yi Düzce'de iktidara ders vermek adına Düzce'nin yönetimine talip olmak için yol haritası çiziyoruz."dedi.

 

Söylemleri örtüşmüyor

 

Dün Düzce'ye gelen Akil adamlar komisyonunun ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Danışmaz, komisyonların bölgelere göre farklı söylemlerde bulunduğunu iddia etti.

 

Toplantıya katılımın az olduğunu öne süren Danışmaz, "Dün ilimize gelen Akil insanları neden kamuoyundan saklanarak gizli, şehir merkezinden uzak çok az sayıda bir katılımla gerçekleştirildiğini merak ediyoruz. Oradaki atmosferin ne olduğunu biliyoruz. Görüşlerin milli birlik adına yapılması bizleri sevindirdi. Burada gördüğümüz her akil denen şahısların bölgelere göre hareket ettikleri. O bölgedeki milliyetçi sayısına inanmış, vatan, millet, din, dil ırkında bakarak onların tavrına göre nabız yokladıkları, yaşam tarzlarına göre söylem geliştirdiklerini görüyoruz. Diğer bölgelerdeki akil insanların poşu takarak farklı farklı söylemlerde PKK terör örgütüne destek çıktıklarını gayet iyi biliyoruz.Herkes bölgesel olarak çalışma yapıyor. Karadeniz bölgesinde milliyetçilik duygusunun ön plana çıktığını gördüler. Farklı konulara girmeden milliyetçi duyguları ön plana çıkararak ayrıldılar."dedi.

 

Danışmaz toplantıda Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Vural'ın söylemlerini de eleştirdi.

 

Oradaki havayı bozdu

 

Danışmaz, "Akçakoca TSO Başkanının "Abdullah Öcalana af çıkarılsa iyi olur" cümlesiyle oradaki havayı bozduğunu hiç iyi olmadığını ifade ediyoruz. O arkadaşımızı da Akçakoca‘daki halkımızın vicdanına sevk ediyorum. MHP var olduğu sürece ne bölünme ne da ayrı bir vatan olmak mümkün değildir. MHP olarak Türkiye Cumhuriyeti bu coğrafyada yaşayan herkesin türk olduğu ve bunun sonsuza kadar süreceğini taminatını verebiliriz."dedi.

Haber: S. KAŞKIR