Düzce Belediyesi Meclisi Ekim ayı ilk birleşimi, Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında gerçekleştirildi. Kosava’ya yapılacak olan spor salonuna ilişkin konuların öne çıktığı toplantının başında gündem dışı olan bir konu da gündeme taşındı. MHP Grup Başkan Vekili Ercan Katırcıoğlu YEYPAŞ ile ilgili şüphelerinin olduğunu söyleyerek Başkan Keleş’ten kurumun denetlenmesini istedi.

KATIRCIOĞLU: “YEYPAŞ DENETLENSİN”

Katırcıoğlu, YEYPAŞ Genel Müdürü’nü meclise davet ederek çalışmaları hakkında basının huzurunda bilgi vermesini istedi. Başkan Keleş ise konuyla ilgili şunları ifade etti: “YEYPAŞ Genel Müdürlüğü’ne gider bir toplantı yaparız. Eğer orada da şüphelerinizi gideremezse bunu yazılı önerge haline getirirsiniz. Siz “Denetlensin” diyorsunuz ama bunu yapan, denetleyen kurumlar var. Biz bunu denetleme yetkisine sahip değiliz. YEYPAŞ Genel Müdürü’ne gideriz eğer tatmin olmazsanız konuyu meclise gündem konusu olarak getirirsiniz konuşuruz. Sonuçta bu kişiler içimizden birisi. Ortada bir hadise varmış gibi davranmayalım.”

Katırcıoğlu ise ortada bir hadise olmadığını söyleyerek şunları ekledi: “Yönetim kurulu listesindekilerin hepsi içimizden değil. Bu ticari kuruluşta Düzce’ye ayak basmamış yönetim kurulu üyelerinin isimlerin olması çok normal değil.”

Başkan Keleş bunun üzerine haftaya YEYPAŞ’ta bir toplantı yapılacağını belirterek, Katırcıoğlu’nu toplantıya davet etti. Diğer bazı meclis üyeleri de toplantıya katılmak istediklerini ifade etti.

BİR SPOR SALONUNDAN ÖNCE DİSPANSER MERKEZİNE İHTİYAÇLARI VAR”

Toplantıda Mamuşa’ya Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile ortaklaşa yapılacak olan spor salonuna da gündem geldi. Toplantıda söz alan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Eyüp Topçu, Balkan seyahati sırasında Mamuşa Belediyesi’ne uğrama fırsatının olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Uğrama amacım da şuydu; gerçekten bir spor salonuna ihtiyaçları var mı? Nasıl geçiniyorlar ve neye ihtiyaçları var diye uğrama fırsatı buldum. Bana göre oranın kapalı spor salonundan önce 24 saat açık bir dispanser merkezine ihtiyaçları var.”

BALKANLAR’DA MUTLAKA BİR ESERİNİZ OLSUN DENİLDİ”

Mamuşa Belediyesi'ne spor salonu sözü veren Bakan Keleş ise şunları söyledi: “Kalıcı bir şey yapmak istiyorduk. Araç alırsınız eskir, asfalt yaparsınız yok olur. Sonuçta spor salonunun kapısına bir isim yazabilirsiniz en az 50 yıl da kullanılır diye düşünüyorum. “Neye ihtiyacınız var?” diye sorduğumuzda kapalı spor salonu denildi. Fikir bizden çıkmadı. Belediye Başkanı Arif Bütüç tarafından bildirildi. “Neden Balkanlar’a bir şeyler yapmak istiyorsunuz?” diye soracak olursanız; o bölgelerde Türk Belediyeleri biraz mağdur edilmiş. Cadde ve sokaklarında asfalt dahi yok. Siyaset büyüklerimiz tarafından bize “Balkanlar’da mutlaka bir eseriniz olsun” denildi. Eleştiriyorlar ama biz de istiyoruz ki en azından Türkiye’nin kendi arkalarında olduğunu hissetsinler.”

TEMEL ATMA TÖRENİ 22 EKİM'DE

Başkan Keleş ayrıca Kosova Cumhuriyeti’nde ‘Demokrasi Yürüyüşü’ yapılacağını belirterek, Demokrasi Yürüyüşü'nde 15 Temmuz Şehitleri'nin de anılacağını söyledi. 22 Ekim tarihindeki etkinlikte bir önceki Meclis toplantısında kararlaştırılan Mamuşa’da spor salonu yapımı için de temel atma töreni yapılacak. Heyet ayrıca bu yıl 8’incisi gerçekleştirilecek olan Domates Festivali'ne de katılacak. Meclisteki diğer gündem maddeleri konularına göre ilgili komisyonlara havale edildi. Meclisin ikinci birleşimi 6 Ekim tarihinde yapılacak.