Türkiye için önemli bir dönüm noktası olarak görülen 16 Nisan referandumu için zaman daralıyor. AK Parti ve CHP referandumda istedikleri sonucu alabilmek için tüm hızıyla çalışarak anayasa değişikliği teklifini içeren 18 maddeyi halka anlatıyor.

AK Parti ve CHP Düzce teşkilatları parti programları çerçevesinde sahada boy gösteriyor. AK Parti, Başbakan Binali Yıldırım’ı Düzce’ye gelmesini sağlayarak yapılan mitingle geniş bir kitleye ulaştı.CHP Düzce il teşkilatı ise başta Muharrem İnce olmak üzere partinin önde gelen isimlerini  Düzce’de ağırladı.
CHP “hayır propagandasını” düzenlediği basın toplantıları, esnaf ziyaretleri ile meydanlarda birebir görüşmelerle sürdürüyor.  AK Parti de parti programı çerçevesinde esnaf, kamu ve ev ziyaretlerine ağırlık verdi. Halkla yapılan buluşmalarda anayasa değişikliğinin içeriğini anlatan broşür ve kitapçıklar vatandaşlara dağıtıldı.

Referanduma 22 gün kalmasına rağmen MHP Düzce il teşkilatında ise sessizlik hakim. AK Parti ile birlikte teklif üzerinde çalışan ve meclisten halka sorulmasının önünü açan MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli mitinglerle sahada yer almaya başladı. Düzce’de ise MHP kanadında herhangi bir saha çalışması henüz yapılmadı. MHP’nin Düzce’de tek hamlesi Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın Düzce’ye gelmesi oldu.

AK Parti il ve ilçe kongrelerini iptal ederek referandum sürecinde kan değişikliği yapmaktan kaçınırken MHP Düzce’de iki ilçede kongreye gitti. Geçtiğimiz seçimlerde Ak Parti’nin ardından en çok oy alan ikinci parti olan MHP’nin bugüne kadar durgun bir propaganda yapmasının referandumda sandığa nasıl yansıyacağı merak ediliyor.