Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Teşkilatı uzun süren sessizliğini çok sert bir çıkış yaparak bozdu. Düzce İl Özel İdaresinin 87 köy muhtarından çöp toplama hizmeti karşılığında her haneden aylık 5 TL toplama talebi ağır bir dille eleştirildi. Muhtarlara sahip çıkan açıklamada İl Özel İdare, Düzce Belediyesi ve İSKİ topa tutuldu. Açıklamada;

“Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 06.01.2016 tarihli Düzce Merkeze bağlı 87 Köy muhtarına "Ocak 2016 tarihi itibariyle çöp toplama hizmet bedeli altında her haneden 5,00 TL toplayarak her ayin 1-5'i arasında Mali Hizmetler Müdürlüğü hesabına yatırmaları" istenmiştir.

Düzce’nin su kaynaklarını bile bedelsiz İSKİ’ye veren iktidarın ve İSKİ’nin baskıları sonucu su kaynaklarını temiz tutmak için köylerimizin çöplerini toplamak zorunda kalan yerel yöneticilerin muhtarları tahsildar olarak kullanmaları asla kabul edilemezdir.

Yerel yönetimlerin vatandaşlarımızın temel hizmetlerini karşılamaları asli görevleri arasında olup köylerinde su paralarını dahi toplayamayan ve bundan dolayı da su şebekelerini Belediyeye devreden Muhtarlarımızın vatandaşlarla karşı karşıya getirilmeleri rahatsızlık uyandırmıştır.

Bu durumu Muhtarlara önce maaşlarının 1.300 TL yükseltilmesi sonra sarayda yedirilen hurmaların tırmalaması olarak görmek de mümkündür.

Aşağıda sunulan Muhtarlardan talep edilen bu yazı incelendiğinde su soruları cevap aramaktayız.

1- Düzce Merkezde 97 köy varken neden 87 Köyden para talep edilmiştir.

2- Yazının yazıldığı 87 köyden Düzce Belediyesi mücavir alan içerisinde olan Köyler vardır. Mücavir alana alınan köylerden Belediye emlak vergisi içinde çöp vergisi de almaktadır. Bu köylerden neden ücret talep edilmiştir.

3- Komsu il Bolu'da köylerde çöpleri vatandaşa yansıtmadan Özel İdare ücretini kendisi karşılamak kaydıyla Belediye toplatmaktadır. Düzce İl Özel İdaresinin bütçesi yeterli değil ise İSKİ’nin karşılaması yönünde çalışma yapılmış mıdır?

4- Muhtarlar aracılığı ile para toplama isi hangi kanunun maddesine istinaden alınmıştır?” ifadeleri kullanıldı.

Haber:Y.SEVER