1 Kasım’da yapılacak erken seçim için MHP İl Başkanı Onur Özen seçimi erken seçim olarak görmediklerini, yapılacak seçimin yeni bir seçim olduğunu vurgulamış, adayların değişebileceğini ve son sözün genel merkezde olacağını söylemişti. Özen’in bu açıklamasının ardından İl Teşkilatı yaptığı açıklamayla aday adayı olmak isteyenlere 31 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00’a kadar aday adaylığı başvurularını yazılı olarak yapmalarını istemişti.

DANIŞMAZ ADAY OLMAYACAK

MHP’de yaşanan tüm bu gelişmelerin ışığında teşkilatta gözler, milletvekili aday adayı olması muhtemel isimlere çevrildi. Teşkilatta en çok merak edilen 7 Haziran genel seçimlerinde MHP adına yarışa katılan milletvekili adayları olan Abdullah Danışmaz, Suat Konuk ve Demet Günday’ın yeniden aday olup olmayacağı oldu. Ak Parti ve CHP’nin aksine aday değişikliği için kapıyı açık tutan MHP’de bu üç isimden biri olan 1.sıra adayı Abdullah Danışmaz 7 Haziran’ın aksine yeniden aday olmayacağını ifade etti.

KONUK İSTİŞARE YAPACAK

2.sıra adayı Doktor Suat Konuk henüz karar vermediğini önündeki süreyi değerlendirmek istediğini ailesine ve parti büyükleriyle yapacağı istişare sonucu nihai kararını kamuoyuyla paylaşacağını dile getirdi.

GÜNDAY ADAY, BAŞVURUSUNU YAPACAK

7 Haziran’ın 3.sıra adayı Demet Günday ise seçimde birlikte omuz omuza mücadele ettiği iki adaydan farklı olarak yeniden aday olma karar verirken, yazılı başvurusunu 31 Ağustos Pazartesi günü yapacağını dile getirdi.

ADAYLIK İÇİN İSMİ GEÇENLER

Teşkilatın önde gelen isimleri ve partililer 7 Haziran’da alınan sonucun izlerinin silinmesi için aday değişikliğine sıcak bakıyor. Teşkilat içerisinde yer alanlar partiye beklenen başarının kazandırılması için bazı isimlerin aday olmasının gerekliliğini düşünüyor. Teşkilatta adı aday adaylığı için ismi en çok zikredilen arasında MHP eski Basın Sözcüsü Oğuz Özyiğit, Düzce Belediye Meclisi MHP Grupbaşkan Vekili Ercan Katırcıoğlu, Türk Eğitim-Sen Düzce Temsilcisi Osman Çakmak, Nusret Özsoy ve 7 Haziran seçimlerinde partiden aday adaylığı başvurusu yapan Celal Kasapoğlu ve Hakan Çetin yer alıyor.
MHP aday adayları listesini 18 Eylül Cuma günü YSK Başkanlığı’na teslim edecek.

Haber;Y.SEVER