Ak Parti, CHP, HDP’nin peş peşe seçim beyannamesini açıklamalarına rağmen MHP, aday tanıtımı ve beyannamesi için 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü tercih etti. Saat 13.00’te başlayan toplantı için Arena Spor Salonuna, yan yana Türk bayrağı; Atatürk, MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin fotoğrafları ile MHP bayrağı asıldı.

7 Haziran seçimleri için “Bizimle Yürü Türkiye” ana temasını işleyen MHP, “Saray değil fabrika yapmak için”, “Yolsuzluğa karşı yoksulluğa karşı”, “Bin yıllık kardeşliği bozmak isteyenlere karşı”, “Haksızlığa adaletsizliğe karşı”, “İçeride huzurlu dışarıda itibarlı yaşamak için” sloganlarıyla da hükümetin politikalarına yönelik eleştirilerini özetledi. MHP'liler salonda çalınan şarkılara eşlik etti

MHP’nin seçim beyannamesinde gelir adaletsizliğini, yolsuzluğu, yoksulluğu bitirme sözü vererek; emeklilere, asgari ücretlilere, kayıt dışı çalışanlara, esnaf ve çiftçilere yönelik çok sayıda vaatte bulundu.İktidar olması durumunda CHP'nin 1500 liraya, HDP'nin 1800 liraya, BTP'nin 5000 liraya çıkarmayı vaat ettiği asgari ücret için MHP, üzerindeki vergiyi kaldırarak yükseltmeyi vaat etti. MHP asgari ücreti 1400 liraya çıkarmayı vaat etti.MHP, çiftçiye mazotun litresini 1 lira 75 kuruştan vereceğini duyurdu. MHP'nin bu vaadini gerçekleştirebilmesi için 28 milyar lira civarında kaynak gerektiği hesaplandı.

BORÇ SARMALINDAN ÇIKIŞ PROJESİ
merkez bankası fiyat istikrarını sağlamada araç bağımsızlığına sahip olacak. Kobi’leri esnaf ve sanatkarları, çiftçileri ve diğer vatandaşları borç ve faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için ‘Borç Sarmalından Çıkış Projesi’ uygulanacak.İsraf ve aşırı tüketimin önüne geçilecek; yurtiçi tasarrufların milli gelire oranı dönem sonunda yüzde 19.4’e ulaşacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE RED

MHP, başkanlık sistemini red ederken, 17-25 aralık süreçlerinin üzerine gidileceği vurgulandı. Şçözüm sürecine ilişkin ise “AKP döneminde başta bölücü terör örgütüyle sürdürülen müzakere sürecine paralel olarak yapılanlar olmak üzere etnisite merkezli, ayrımcı, milli ve manevi değerlerle üniter milli devlet yapısını, Cumhuriyetin temel niteliklerini tahrip eden, Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü tehdit eden, yolsuzluk ve usulsüzlüğü teşvik eden yasal ve idari düzenlemeler kaldırılacak ve oluşan tahribatı onarıcı yeni düzenlemeler hayata geçirilecektir. “denildi.