10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimin ardından en tepedekinden en alt tabakasına kadar gerginliğin hakim olduğu MHP’de istifa depremi yaşanıyor. Milliyetçi hareket Partisi’nin Düzce teşkilatında da bir ay içinde iki istifa geldi.  Kaynaşlı’nın ardından bu kez partinin Akçakoca ilçe başkanı Şeref Çolak istifasını il başkanlığına sundu.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından istifasını veren Çolak, gerekçe olarak sağlık problemlerini gösterdi. Uzun süredir sağlık problemleri ile uğraşan Çolak’ın partisindeki başkanlık görevine yeterince zaman ayıramadığını bu yüzden yerini daha genç ve dinamik bir başkana bırakmak için istifa ettiğini söyledi.

 

Şeref Çolak 21 Nisan 2013 tarihinde yine sağlık problemlerini gerekçe göstererek istifa eden daha sonra AK Parti’den belediye meclis üyesi seçilen Hasan Ali Yanmaz’ın yerine 23 Nisan 2013 tarihinde MHP Akçakoca İlçe Yönetim Kurulu Toplasında oy birliği ile seçilmişti. Çolak, 15 aydır ilçe başkanlığı yapıyordu.

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde MHP Kaynaşlı İlçe Başkanı Kenan İlik, kendisinin görevden alınacağını duyduğunu ve bu nedenle vakit geçirmeden istifa ettiğini açıklamış yine Ramazan bayramının 1. Gününde Cumayeri’nden Belediye Meclis Üyesi olarak Ahmet Köksal AK Parti kadrolarına geçmişti.