Milliyetçi Hareket Partisi Kaynaşlı ilçe teşkilatı, il yönetiminin talebiyle genel merkez tarafından görevden alındı. Kararın gerekçesi ise “siyasi faaliyetlerindeki eksiklik, uygunsuzluk ve yetersizlik” olduğu ifade edildi.

Uygunsuz davranışlar tespit edildi
Konuyla ilgili açıklamada bulunan MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, parti yönetimine aykırı birtakım uygunsuz kararların uygulandığı için teşkilata böyle bir yaptırımın uygun görüldüğünü dile getirdi.

Yılmaz iddiaları yalanladı
Yılmaz, yaklaşan il ve ilçe kongreleri öncesi, il teşkilatının kendi delegelerini sağlama alabilmek için ilçelerde değişiklik yapmaya başladığı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Yılmaz, teşkilatın karar defterinde yapılan incelemede saha faaliyetinin olmadığının tespit edildiğini söylerken, il yönetiminin eski il başkanı Abdullah Danışmaz’a tepkisinden dolayı böyle bir karar alındığı yönündeki söylentilere karşı çıktı.

MHP’nin il ve ilçe kongreleri öncesi Kaynaşlı ve Gümüşova ilçe teşkilat başkanları eski il başkanı Abdullah Danışmaz ve eski il başkan yardımcıları bir araya geldiği basına yansımış, toplantıda kongre sürecinde nasıl hareket edileceği ve grubun kendi adayları ile kongrelere gireceği öne sürülmüştü. Yılmaz, gelişmeleri söz konusu kişilerin kendilerini kurtarmak için yaptıkları birtakım faaliyetler olarak yorumladı.

Görevden alınan Kaynaşlı ilçe teşkilatı başkanlığı görevini Cengiz Gündüz sürdürüyordu.