MHP Akçakoca Kongresi Belediye Nikâh Salonu’nda MHP’li eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş’unda katılımıyla yapıldı. Başkanlık için mevcut Başkan Levent Akça ile Tacettin Akman’ın yarışında, ipi göğüsleyen taraf Tacettin Akman oldu. Danışmaz yaptığı konuşmasında üstü kapalı olarak eleştiride bulundu.


Danışmaz, konuşmasına adaylarla ilgili düşüncelerini paylaşarak başladı. “Bu partiye gönül verdiklerine inandığımız, bu partinin bayrağını zirveye taşıyacağına inandığımız arkadaş olduklarını biliyoruz.”


Kongrede konuşan İl Başkanı Abdullah Danışmaz, 1 Şubatta 2003’ten beri süregelen başkanlık görevinden ayrılacağını söyleyerek başkanlığı süresince yaşadıklarını dile getirdi.

Danışmaz, “6 yıl Merkez İlçe Başkanlığı yaptığım sürede çok ülkücü arkadaşlarımla bu davaya gönül vermiş eski ağabeylerle bir araya geldik. Hepsinin MHP’de emeği katkısı var. Hanımefendilerin seçimlerde emekleri inkâr edilemez. Canla başla MHP’nin adayını kazandırabilmek için hareket ettiler. Hanımefendiler bu mücadeleyi verirken ne yazık ki partinin içinde parti gibi görünen Belediye Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Üyeliği yapmış ve yapmakta olan arkadaşların ben siyaseti bıraktım diyerek seçim çalışmalarına katılmamaları bizi üzmüştür.” diye konuştu.


DANIŞMAZ KİMLERİ KASTETTİ?
Danışmaz, üstü kapalı bir şekilde kimlerle mücadele ettiğini söyledi.
Danışmaz, “1999 ile 2004 yıllarında MHP İl Genel Meclisi üyeliğiyle şereflendirdiği şahsiyetin İlçe Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılarak “Sizlerin gitmesi için ne oy verdim ne oy verdirdim.” diyenlerle mücadele etmeye çalıştım. MHP 45 yıldır çizgisinden taviz vermeden elindeki imkânlarla mücadele etmiştir.” dedi.

 

 

Haber:Y.SEVER