10 Aday adayının olduğu MHP’de uzun süredir süren sessizlik bugün bozuldu. MHP genel Başkanı Devlet bahçeli genel merkezin, teşkilatların ve temayül yoklamalarından yola çıkarak 3 aday için seçimi yaptı.  Buna göre MHP’de Düzce birinci sıra adayı Abdullah Danışmaz, ikinci sıra adayı Suat Konuk, üçüncü sıra adayı Demet Günday şeklinde oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi birinci sıra adayı Abdullah Danışmaz, Düzce’de en uzun il başkanlığı yapan isimlerden biri. Üç dönem il başkanlığı yapan Danışmaz, şubat ayında yapılan kongrede bayrağı Onur Özen’e devretti ve 18 Mart’ta adaylık başvurusunu genel merkezde gerçekleştirdi. Başvurusunun ardından adaylığına ilişkin hiç açıklama yapmayan Danışmaz’ın listede olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

MHP’nin ikinci sıra adayı ise Suat konuk… Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Konuk, geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında “Düzce’nin haklarını savunan biri olmaya, Düzce’yi örnek il yapmak için canla başla çalışmaya söz veriyorum. Ben genel seçimde Düzce’mizin MHP’den vekil değil vekiller çıkartacağına canı gönülden inanıyorum” iddiasında bulunmuştu.

MHP bu dönem Düzce’de ilk kez bir kadın adayı listeye koydu.9 erkek adayın arasından sıyrılarak listeye adını yazdıran Demet Günday ise “Doğru yatırımlarla hep birlikte daha iyi bir Düzce İçin Çalışmaya Talibiz.” Sloganıyla yola çıktı.
 
Haber;S.KAŞKIR