7 Nisan’da partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerinin teslim edilmesinden sonra özelikle Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan gelişmeler, parti içinde tabiri caizse “kazan kaynıyor” dedirtiyor.

 

Konuk sahada yok!

 

Öncelikle milletvekili adayı Suat Konuk’un ikinci sıradan aday gösterilmesinin ardından partisine kırgınlık göstererek adaylıktan çekilme kararı alması gündeme bomba gibi düşmüştü.. Konuk daha sonra devam kararı alsa da seçim çalışmalarında yer almaması kırgınlığın devam ettiği yönünde kamuoyunda söylentiler çıkmasına neden oluyor…

 

Özyiğit parti disiplinine uymadı

 

 

MHP teşkilatı bugünlerde de istifalarla adından söz ettiriyor. Yaptığı çarpıcı açıklamalarla Milliyetçi Hareket Partisi’nin Düzce’de etkili bir muhalefet yapmasını sağlayan MHP Basın Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcı olan Oğuz Özyiğit’in istifası teşkilatı da ikiye ayırdı.  Özyiğit’in istifasını MHP için bir kayıp olarak gören partililerin yanı sıra, Özyiğit’in parti disiplinine uymadığı ve son günlerde yaptığı çarpıcı açıklamalarla il başkanı Onur Özen’in adının üstüne geçtiği yönünde görüş bildiren partililer de bulunuyor.

 

 

Daha sonra Gölyaka İlçe Başkanı Murat Altundal’ın da istifa ettiği ortaya çıkan MHP’de, İl Başkanı Onur Özen’in açıklama yapması bekleniyor. Başkan Özen’in konuya ilişkin yaptığı sözlü açıklamada “ Gölyaka ilçe başkanımız özel işlerinden dolayı istifa etti. Kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedikten sonra  Basın Yayından Sorumlu İl Başkan Yardımcı olan Oğuz Özyiğit  için değerlendirme yapmaktan kaçındığı görüldü.

İl Başkanı Onur Özen’in detaylı açıklama yapmaktan kaçınması parti içinde yaşanan kaosu gözler önüne serdi.

 

Ömer Küçük Yönetimden Düştü Mü?

 

Öte yandan daha önceki dönemlerde MHP’den Belediye Başkan adayı ve milletvekili adayı olan Ömer Küçük’ün seçim çalışmalarında partisinin yanında yer almaması ise göze çarpıyor. İl Başkanlığı kongresinde seçimi kazanan Onur Özen’in yönetim kurulu listesinde ilk sıralarda yer alan Küçük ile ilgili kamuoyunda başka söylentiler de dolanıyor.  Küçük’ün Sağlık sorunları nedeniyle aktif siyasette yer almadığı söylense de İddiaya göre; il başkanlığı seçiminde yönetime giren Ömer Küçük, yönetim için gerekli evrakları teslim etmedi ve yönetimden düştü. Hatta Küçük, il binasına dahi seçimden sonra hiç uğramadığı öne sürülüyor.

7 Haziran Milletvekili seçimlerine hızlı ilerlediğimiz bugünlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nde yaşanan bu gelişmeler seçim sonucunu olumsuz yönde etkileyip etkilemeyeceği merak konusu.

Haber;S.KAŞKIR