Milliyetçi Hareket Partisi'nin  (MHP) 11'inci Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanından Ankara'ya akın eden bin 160 delege 14 sandıkta genel başkan seçimi için oy kullandı. Geçerli oy sayısı bin 149 delegenin tamamının oyunu alan ve tek aday olarak seçime giren Devlet Bahçeli yeniden Genel Başkan seçildi. Genel Başkan Bahçeli, Ankara'dan “Ebedi Başkent” olarak bahsederken, kongrenin Nevruz Günü yapılmasını da “Türkiye'nin Kurtuluş için bağımsızlık ateşi yakanlar buradadır. Yeni bir günde,  yeni diriliş destanı yazmak için beraberiz. Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz ve birlikteyiz” şeklinde konuştu.

Kurultay için salona "Haksızlığa ve adaletsizliğe karşı bizimle yürü Türkiye" yazılı pankart asıldı. Sanatçıların sahne aldığı ve folklor gösterilerinin sergilendiği genel kurulda daha sonra çalışmalara geçildi. Büyük kongrede partinin genel seçim kampanyasında kullanılacak şarkıları da ilk defa kamuoyuna sunuldu. Kurultaya bini aşkın davetlinin katıldığı görüldü. İlçe kongrelerini 20 Kasım 2014'te başlatan ve 8 Şubat.2015'te tamamlayan MHP, il kongrelerini de 28 Aralık 2014-28 Şubat 2015 tarihleri arasında yapmıştı.

            DÜZCE’DEN 7 DELEGE OY KULLANDI

Mevcut Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin aday olduğu büyük kongrede, Düzce MHP’den Abdullah Danışmaz, Okan Yanmaz, Hüseyin Turna, Dursun Can, Mete Taşören, Hülya Ersoy ve Taner Çetinkaya oy kullandı.

Haber:Y.SEVER