27 gün önce il yönetim kurulu üyelerinden 17 ismin istifası şokuyla sarsılan MHP’nin üzerinde karabulutlar dolaşıyor. Parti binasının kirasının ödenmediği gerekçesiyle icralık olan MHP İl Teşkilatına en ağır darbe ise genel merkezden geldi. Birbiri ardına yaşanan olumsuzluklar sonrası harekete geçen genel merkez, il yönetimini feshederek yeni yönetimi oluşturması için son il kongresinde başkanlığa aday olan Ümit Yılmaz’ın görevlendirmişti.

Genel merkezin aldığı kararın kendisine tebliğ edilmesiyle vakit kaybetmeden harekete geçen Yılmaz, davanın neferi olarak kendilerine verilen görevi yerine getirmek için çalışacaklarını açıklamıştı. Genel merkezin atadığı Başkan Yılmaz, 35 kişilik yönetim kurulu listesini kısa sürede belirledi. MHP İl Yönetim Kurulu’nun yeni listesinde ise önemli bir ayrıntı göze çarptı.




27 gün önce Onur Özen’in başkanlığı döneminde partinin kuruluş felsefesi ve gayesine uygun hareket edilmediği gerekçesiyle istifa eden 17 il yönetim kurulu üyesinden Ömer Albayrak, Hilal Kaşkır, Mehmet Odabaşı ve Zeki Gürel isimlerinin Yılmaz’ın oluşturduğu 35 kişilik yeni listede yer aldığı görüldü. Parti genel merkezinin izlediği politikayı eleştirerek sadece 27 gün önce görevden ayrılan 4 il yönetim kurulu üyesinin mevcut yapıda herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen Özen’in başkanlığına son verilmesinin ardından yola devam kararı alması dikkat çekti.

Genel merkez ise parti politikasını doğru bulmadığını belirterek istifasını sunan bu 4 ismin Yılmaz’ın yönetiminde yer almasını uygun gördü. 4 isim dışında yönetim kurulu listesinde dikkat çeken diğer isimler ise 7 Haziran Genel Seçimleri için Milletvekili Aday Adayı olan Hakan Çetin ile 1 Kasım Genel Seçimlerinde 3.Sıra Milletvekili Adayı Celal Kasapoğlu’nun yönetime girmesi oldu. İki ismin dışında Onur Özen döneminde il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunan Derya Aksay ve Nizamettin Topaloğlu Ümit Yılmaz’ın listesinde de yer aldı. 

Haber:Y.SEVER