22 Nisanda Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Olağan Kongresinde oluşturulan il delege listesi, parti içerisinde önemli bir ayrıntının ortaya çıkmasına neden oldu.

Kongrede güven tazeleyen mevcut Başkan Ömer Albayrak tarafından oluşturulan il delege listesinde Düzce’de MHP denilince akla ilk gelen ve muhalefet göreviyle ses getiren isimlerin yer almadığı görüldü. Listeye giremeyen isimler arasında Düzce Belediyesi’nin MHP’li Meclis üyelerinden Ercan Katırcıoğlu, Eyüp Topçu, Özkan Çakar, Ediz Ünal, Cemal Öneç ve Nesrin Erkahraman yer alırken delege listesinde ismi bulunan 4 meclis üyesinin ise Ayhan Cicü, Özkan Turan, Murat Özsoy ve Taner Çakır olduklarını belirlendi.

MHP’de delege listesi dışı kalan isimler il kongresinde oy kullanamayacağı bilinirken yaşanan gelişmeler parti içerisinde bir tasnif yapıldığı yönünde değerlendirildi. Düzce kamuoyunun yakından tanıdığı bu isimlerin neden liste dışı bırakıldığı ise gizemini koruyor.

Kamuoyunda MHP’nin il delege listesinde bulunan 359 il delegesinden 300’ünün genel merkeze muhalif bir tutuma sahip oldukları ileri sürülürken listede partiden istifa etmiş isimlerin yer aldığı da tespit edildi. İl delege listesinin şok bir şekilde belediye meclis üyelerinden bazılarını saf dışı bırakacak şekilde oluşması ise delege listesi isimlere bakıldığında genel merkeze muhalif olmalarından değil, parti içerisindeki yönetim ve fikir yapısından kaynaklandığı şeklinde değerlendiriliyor. MHP Düzce il ve ilçe teşkilatı içerisinde alınan bu kararın geleceğe nasıl yansıyacağını ise zaman gösterecek.

Danışmaz da liste dışı!
İl delege listesine giremeyen mevcut isimlerin yanı sıra en dikkat çeken bir isminde yer almadığı belirlendi. Partide görev yaptığı dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bağlılığı ile bilinen eski il başkanı ve milletvekili adayı Abdullah Danışmaz’ın da delege listesine alınmayışı parti içerisinde nasıl bir tutumla hareket edildiğine dair can alıcı örnek oldu.