Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı adaylarını basın aracılığıyla kamuoyuna tanıttı. MHP İl Başkanı Onur Özen toplantıda milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek ‘Zafer inanlarındır’ dedi. Toplantıda en çok merak edilense kuşkusuz önceki gün adaylıktan çekildiği ifade edilen 2.sıra Milletvekili Adayı Suat Konuk’un konuyla ilgili düşünceleriydi. Konuk, kamuoyunda konuşulanlara sert çıkarak eleştirilerini sıraladı.

KULA KULLUK ETMEDİM
Konuk, adaylığının kendi kararı olduğunu söyledi. “Bir işe başlarken hiçbir kula sormadım. Kula kulluk etmedim. Her zaman doğru bildiğimin arkasındayım. Ben bir Bozkurt’um hiç kimseye boyun eğmem. Aldığım kararların arkasındayım. Kimseden çekinerek karar almadım.”

İNSANLARIN GÖNLÜNE TAHT KURDUM
Konuk aldığı duyumlara cevap verdi. “Koltuk sevdası için mi girdin? Diyenler oluyormuş. Benim bir koltuğum zaten var. İnsanların gönlüne taht kurdum.”

BAĞIMSIZ ADAY OLARAK GİRSEMDE KAZANIRDIM
Seçimlerle ilgili konuşan konuk MHP’yi tercih sebebini paylaşarak iddialı bir söylemde bulundu. “45 bin kayıtlı hastam var. Bağımsız aday olarak girsemde kazanırdım. Onda da iddialıyım. Bu partide olmamın sebebi bu davaya inanmam ve ülkücü olmamdır.” Konuk ‘Bu işe rant için mi girdin?’ şeklinde konuşanlar olduğunu belirterek düşüncelerini dile getirdi. “Bu işe rant için girmem benim maddi durumum böyle bir şeye zaten el vermez. Bu davaya inandığım için girdim.”

İKİ SATIR YAZI YAZANLARI ALLAH ISLAH EYLESİN
Adaylıktan çekildiğine dair haberlere yapılan yorumları değerlendiren Konuk’un cevabı sert oldu. “Haberlere yapılan yorumlara iki satır yazı yazanları bu Cuma gününde Allah ıslah eylesin. Ailem ve ben yorumları okumadık fakat kulağıma gelenler doğrultusunda konuşuyorum.”

ÇEKİLSEYDİM ADAYLIK SIRAM KALMAZDIM
‘Ben duruşumla kimsenin şakşakçısı olmadım. Bu saatten sonrada olmamda. Ben ne kimsenin adamıyım ne de adayıyım. Kendi kararımla bu işe girdim.’ Diyerek konuşmasına devam eden Konuk, adaylıktan çekildiğine dair konuya açıklık getirdi. “Kol kırılır yen içinde kalır. Benimde kırıldığım noktalar var. Ben hiçbir zaman adaylık sırasını beğenmemiş ya da laf etmiş birisi değilim. Çekilseydim adaylık sıram kalmazdım.”
MHP’nin 3. Sıra bayan Milletvekili Adayı Demet Günday’da kendisini tanıttı. MHP’nin 1.sıra Milletvekili Adayı Abdullah Danışmaz ise, uzun zamandır partide görev yaptığını hatırlatarak MHP’yi zafere taşıyacaklarına inandığını söyledi.

Haber:Y.SEVER