MHP’de kazan kaynıyor… Parti içinde çatırtı, merkez ilçe kongresinde iyice gün yüzüne çıktı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) üç aday yarıştığı Merkez İlçe Kongresi’nde Seçimi 24 oy farkla teşkilatın desteklediği Aydın Dursun kazandı. Seçimi kazanan taraf Aydın oldu ancak, sonunda tansiyon yükseldi. Kongrenin aslında kürsü konuşmaları yaşanacak bir gerilimin habercisi gibiydi. Merkez ilçe Başkanı Adayı Ömer Albayrak’ı destekleyen Cemalettin Yıldız ve Mehmet Bakan Kürsü konuşmalarında delege seçimine yönelik eleştirilerini sıraladı ve partiye kırgınlıklarını dile getirdi.

 

Danışmaz’ın bazı sözlü "sataşmalara cevabı ise "Kızmaya hakkınız var ama küsmeye hakkınız yok" şeklinde oldu. Sandıkların açılıp kazananın belirlenmesinin ardından salonda kısa süreli bir gerilim yaşandı.

 


YILDIZ’DAN DANIŞMAZ’A: ENTRİKALARDA BAŞARILI OLDUN!


Eski İl Başkanı Cemalettin Yıldız, İl Başkanı Abdullah Danışmaz’a delege listelerinin belirlenme yöntemiyle ilgili sert eleştiride bulundu. Yıldız, Danışmaz’a ‘Yaptığın entrikalarda çok başarılı oldun, tebrik ederim’ dedi.

MHP’nin Merkez İlçe Başkanının Aydın Dursun olduğu seçimin sonunda tatsız olay şöyle gelişti. Aday Aydın Dursun’un Başkanlığının ilanının ardından Eski İl Başkanı Cemalettin Yıldız, Danışmaz’a eleştiri de bulundu.

 

DANIŞMAZ: NE ÖĞRENDİYSEM SENDEN ÖĞRENDİM

 

Başkan Aydın Dursun ve yönetim kurulu seçimi kazanmanın mutluluğunu yaşadığı sırada Yıldız, Danışmaz’ın elini sıktı ve şunları söyledi. “Abdullah Başkan tebrik ederim, yaptığın entrikalarda çok başarılı oldun. Süper tebrik ederim.” dedi. Danışmaz’ın Yıldız’a cevabı ise “Ne öğrendiysem senden öğrendim’ oldu.

 

YILDIZ: BENİM SESİMİ KİMSE KESEMEZ!

 

Bu cevap sonrası iyice gerilen Yıldız, sözlerini sürdürdü. “Sana bir dilekçe verdim. Bir hafta oldu cevap vermedin. Benim sesimi kimse kesemez. Adam gibi yapacaktınız. Adam gibi seçim olacaktı.” dedi.

 

ÖZYİĞİT YALANLAMIŞTI

 

MHP İl Basın Sözcüsü Oğuz Özyiğit sosyal medya hesabından basında çıkan haberlere yönelik değerlendirme yapmıştı. Özyiğit, ““Son günlerde bazı yerel basında sanki MHP içerisinde ve delege seçimlerinde sıkıntılar ve oyunlar varmışçasına haberleri gördük. Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisinin hiç bir üyesi, hiç bir delegesi hiç bir adayı bu güne kadar kimsenin adamı olmamıştır, olmayacaktır. Seçilmiş olan Delegeler, adaylar arasında verecekleri kararı, kendi hür iradeleriyle ve Davamızı en iyi hizmet edebilecek kadroya göre yapacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” demişti. Yaşanan bu tartışma parti içinde sıkıntıların olduğunu gün yüzüne çıkardı.
Tartışmayı araya giren partililer bitirdi.

Haber;Y.SEVER