Milliyetçi Hareket Partisi’nde merkez ilçe kongresinde parti içi çatlak gün yüzüne çıkmıştı. Nusret Özsoy, Mehmet Bakan’ın başını çektiği grup, merkez ilçe kongresinde Ömer Albayrak’a destek vermişti. İl Başkanı Abdullah Danışmaz’ın başını çektiği teşkilat grubu ise açıkça göstermese de eski muhtar Aydın Dursun tarafında yer aldı.
Seçim sonunda teşkilatın desteklediği aday olarak bilinen Aydın Dursun, 400 delegeden oy kullanan 295 delegenin 151'nin oyunu alarak ilçe başkanı seçildi. Diğer aday Ömer Albayrak'da 127 oy aldı. 24 oyla seçimi muhalefet kanadı kaybederken, İl Kongresi de merkez ilçe kongresi gibi çetin geçeceğe benziyor. Merkez ilçe kongresinde kaybeden taraf olan Parti içi muhalefetin, il başkanlığında Ümit Yılmaz’ın yanında yer alarak çalışmalara başladığı öğrenildi.
İl Kongresinde delegenin oylarını toplamak isteyen teşkilat ise uzun süredir istişarelerde bulunuyor. Alınan bilgiye göre; Teşkilat il başkanı adayı olarak Avukat Onur Özen üzerinde yoğunlaşıyor. Abdullah Danışmaz’ın 30 Mart yerel seçimlerinin ardından oluşturduğu yeni yönetiminde Hukuk işlerinden sorumlu olarak görevlendirilen Özen’in önümüzdeki günlerde il başkanlığına adaylığını koyması bekleniyor.
Haber;S.Kaşkır