Milliyetçi Hareket Partisi’nde Kenan Ilgaz, Genel Merkez tarafından partinin Düzce il Başkanı olarak atanmasının ardından, görevi MHP İl Eski Başkanı Mehmet Bakan’dan devraldı. Devir teslim töreni sırasında Bakan yeni yönetime destek mesajı verdi.

Bakan tören sırasında yaptığı konuşmada, 22 temmuz seçimlerinde Düzce’de partilerinin ikinci olmasına rağmen milletvekili çıkaramadıklarını, seçimlerin hemen ardından yönetimin yenilenmesi için genel merkez nezdinde girişimlerde bulunduklarını  ifade ederken, aslında taleplerinin kan değişikliğinin il kongresi ile yapılması olduğunu, ancak genel merkezin takdirinin atama olduğunu söyledi.

Bakan, yeni yönetime destek olacaklarını, yerel seçimlerde Belediye Başkanlıkları, Belediye ve İl genel Meclisi Üyeliklerine talip olduklarını da sözlerine ekledi.

MHP Genel Merkezi tarafından  Düzce İl Başkanlığı’na atanan Kenan Ilgaz ise, yaklaşmakta olan yerel seçimlerde 22 Temmuz seçimlerinde yıpranmış bir teşkilat ile başarılı olmanın mümkün olamayacağının kabul edilen bir gerçek olduğunu, kendilerinin de olağanüstü bir İl Kongresi beklentilerinin olduğunu, ancak genel merkezin takdirinin atama yolu ile olduğunu ifade  etti.

8 Ocak günü Genel Başkan Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede Düzce teşkilatını yeniden yapılandırma görevinin kendisine  şifahi olarak kendisine verildiğini dile getiren Ilgaz, bugüne kadar görev yapan yönetime teşekkür ederken,  yeni dönemde yapıcı bir siyaset anlayışı içinde olacaklarını, partilerini Düzce’de büyütmek ve tabana yaymak amacında olduklarını söyledi.

 

Yeni Dönemde İl Başkanlığını Kenan Ilgaz’ın yürüteceği MHP’de Başkan Yardımcılıklarını ise Çetin Sarıahmet, Nurettin Altay, Murat Özsoy, Cabir Nefesoğlu ve Musa Kandemir yürütürken,  Ahmet Turhan partinin il sekreterliğine, Hakan Çetin ise muhasipliğine getirildi.