Ak Parti ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında söylem restleşmesi yaşanıyor. MHP 1.sıra Milletvekili adayı Osman Çakmak’ın Ak Parti’ye yönelik sözlerine “Sokak jargonu ile siyaset yapılmaz” diyerek yanıt veren Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Onur Özen’in yanıtı gecikmedi.

Özen, Keskin için şunları söyledi: “AKP siyaset tarzı aslen sokak jargonları üzerine kuruludur. "Ananı da al git", "İnlerine gireceğiz inlerine", "Anayasayı tanımıyoruz", "Ne olacak bizim partiye de bomba atıyorlar", Şehit Annesi Neriman Okay için; "Bunları mı dinleyeceğim ben", "Her 10 Kasım'da yaygara kopartılıyor", "Ataya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok", Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan lider", "Ufak bir çocukken andımıza lanet ediyordum" gibi saymakla bitiremeyeceğimiz talihsiz beyanlar AKP siyasetince üretilmiş, bunlara Düzce AKP teşkilatının katkıları da yadsınamazken her nasılsa AKP Düzce İl Başkanı bir deyim olan "ensesinde boza pişirmek" lafından rahatsız olmuştur. Keşke bugüne kadar AKP Düzce siyasetçileri açısından Düzce ve Düzceli lehine bir kontrol mekanizması olsaydı da bu deyimleri kullanmaya gerek kalmasaydı.”

Sokak jargonuyla siyaset yapılmadığı konusunda Keskin’e hak veren Özen, tespitin doğru olduğunu fakat eylemlerin tespite uymadığını şu sözlerle açıkladı. “Eylül 2015 tarihli Düzce yerel basınında yer alan açıklamalarında Sayın Hikmet Keskin, Düzce'nin mülki amiri gibi Düzce bürokratlarını tehdit etmiş, AKP’nin var olduğunu iddia ettiği davasına aykırı davrananlara hadlerinin bildirileceğini beyan etmiş ve bugüne kadar bu beyanları yalanlamamıştır. AKP İl Başkanı kendi partili belediye başkanlarına, kendi partililerine hadlerini bildireceğinden bahsedebilir, buna bir fikir dahi beyan etmemiz siyaset anlayışımız gereği mümkün değildir ancak hiç kimse hak ve yetkisi bulunmaksızın Türkiye Cumhuriyeti'nin bürokratlarına böyle bir söylemde bulunamaz.”

Ak Parti’nin Düzce’deki yaptıklarını ve yapamadıklarını da eleştiren Başkan Özen, açıklamasında “Düzce AKP siyasetçileri 13 yıldır Düzce’mizin en temel ve basit ihtiyaçlarını dahi giderememiştir. Bu durumda dahi en ufak bir eleştiriye dahi tahammülleri bulunmamaktadır. Düzce'yi yaşanılabilir iller sıralamasında 81 il arasında genel kategoride 43, ekonomide 65, eğitimde 42, güvenlikte 44. sıraya taşıyan AKP İl Başkanı ve ekibinin nasıl bir siyaset anlayışında olduğu kendi söylemlerinden değil istatistik verilerinden anlaşılmaktadır.” İfadelerine yer verdi.

Haber:Y.SEVER