Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Düzce İl Başkanlığı Düzce Belediyesinin icraatlarına tepki gösterdi. Basın Sözcüsü Alim Ozan tarafından yapılan açıklamada Düzce’nin insan odaklı olmayan, karar ve yatırımlarla yönetildiği ifade edildi.
MHP’den yapılan açıklamada belediyenin yürüttüğü çalışmaların keyfi kentsel ve yüzeysel makyaj çalışmaları olduğu icraatların seçim yatırımı olmaktan öte bir anlam ifade etmediği vurgulandı.

Açıklamada konuyla ilgili olarak şunlara yer verildi:
Düzce’nin kentsel alt yapısının güçlendirilmesi, sağlıklı ve sürdürülebilir kentleşmenin sağlanması, daha güvenli bir kent yaşam alanı oluşturulması tüm Düzcelilerin yıllardır beklentisi ve özlemidir. Özellikle sosyal refahın ve sosyal belediyeciliğin geliştirilmesi gibi bir vizyona sahip olması gereken Düzce Belediyesi bu konuda son derece popülist yaklaşımlarla günübirlik çözümler üretmektedir.

PAHALI BİR YATIRIM
Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Yönetimi olarak İstanbul ve Bolu caddelerindeki bazalt asfalt çalışmalarını, mali sıkıntı içinde olan ve yeni kredi kaynakları bularak ayakta durmaya çalışan Düzce Belediyesinin, kaynaklarının heba edilmesi olarak görmekteyiz. Bazalt asfalt, kaliteli bir kentsel görünüm malzemesi olsa da Düzce’nin öncelikleri arasında olmaması gereken pahalı bir yatırımdır.
BELEDİYE BORÇ İÇİNDE!
Yerel ve ortak hizmetleri vatandaş ve insan odaklı bir yaklaşımla sunan, yenilikçi bir yerel yönetim kurumu olma iddiasıyla yola çıkan bir siyasi anlayışın, Düzce’yi getirdiği son nokta, plansız bir kentleşme, kaynakların gelişi güzel harcanması neticesinde borç içinde olan bir belediyedir. Belediyemizin, “Dünyayla entegre, ulaşılabilir, güvenli ve yaşam kalitesi yüksek yeşil Düzce’yi oluşturmak vizyonu”ndan anladığı, ancak okyanus ötesi belediye ziyaretlerinden ibarettir. Bunlar Düzce ye hiçbir getirisi olmayan plansız harcamalardır.
 
PLANLAMA VE ÇALIŞMA DİSİPLİNİNDEN UZAK
 Düzce Belediyesinin hizmet alanı genişlemesine rağmen su-kanalizasyon ve ulaşım hizmetlerinde kalite artmamaktadır. Mahalle yapılan çevre köylerde bu hizmetler çözüm ve kalite beklerken, Düzce’nin merkezinde yapılan pahalı makyaj çalışmaları gereksiz birer seçim yatırımıdır. Hemen seçim öncesine sıkıştırılan çevre köyler ve yeni mahalle olan köylerin asfaltlama çalışmaları ise, alt yapıları özellikle su ve kanalizasyon şebekeleri  bitirilmeden yapılmaktadır. Bu konuda İSKİ ile yapılan hiçbir sorumluluk ve çalışma mutabakatı halkımızla paylaşılmamaktadır. İl Genel Meclisi de bu vizyon, planlama ve çalışma disiplininden uzak tavrıyla dikkat çekmektedir.  Kentsel dönüşüm çalışmaları modern ve çağdaş şehir hayatı için son derece önemli olmasına rağmen, Düzce hala insan odaklı olmayan, karar ve yatırımlarla yönetilmektedir.
 
HANİ YASAKTI!
Ayrıca yasal olarak kullanımı yasak olmasına rağmen, AKP’nin seçim araçlarında “çakar lamba “ adlı ışık sistemlerinin kullanılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."

Haber:Y.SEVER