Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ümit Yılmaz ve partililer Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma töreni için bir araya geldi. Bayramlaşmaya MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz'ın 15 Temmuz Darbe Girişimiyle başlayan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne karşı yürütülen operasyonlara dair yaptığı açıklamalar damga vurdu.
MHP'nin devletin birlik ve beraberliğini tehdit eden her türlü terör örgütüne karşı durduğunun altını çizen Yılmaz, OHAL ile başlayan sürecin AK Parti iktidarı tarafından maksadının dışında kullanıldığını da iddia etti.
MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, FETÖ Örgütüne yönelik yapılan düzenlemelerde bazı yanlışlar olduğunu ve bunların Milliyetçi Hareket Partisi tarafından tespit edildiğini söyleyerek "AKP iktidarı bu soruşturmayı sulandırmak maksadıyla bir takım ülkücü kimliği ile tanınan arkadaşlarımız hakkında işlem yapılmasına göz yummakta olduğu kanaati bizde uyanmaktadır" sözlerini kaydetti.

MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz'ın açıklamaları ise şöyle:
"MHP'nin kararlı duruşuyla sadece FETÖ değil, PKK, PYD, DAEŞ ve adı her ne olursa olsun, devletin içine sızan bölücü unsurların temizlenmesi gerektiği belirtilmiştir. Memurlar hakkında görevden alma işlemi başlatılmıştır. Ancak bu işlemler yetersizdir. Derhal bu kişiler memuriyetten uzaklaştırılmalı ve hakkında tutuklama kararı çıkartılmalıdır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ örgütüne yapılan tertibatlarda bir takım yanlışlar yapıldığı partimiz tarafından tespit edilmiştir. Tam bir aidiyeti belirlenmeden alt düzeydeki memurlarda uğraşmak toplumu sürekli tehdit kuşağında tutmak hak kayıpları ile ilgili telafi edici çalışmaları geciktirmek. Sosyal maliyeti yüksek bir yanlıştır. Burada yapılması gereken darbeyi gerçekleştiren sivil görünümlü darbecilerle derhal hesaplaşmak ve Türk milletinin gözünün önüne bu darbecilerin üst yapılanmasını sergilemektir. Elbette kim suçluysa cezasını en ağır şekilde çekmesi gerekir. Fakat tespitlerimiz doğrultusunda hukukun ihlal edildiğini ve günahsız vatandaşlarımızın imzasız ihbarlarla gözetim altına alındıklarına şahit olmaktayız. Bilhassa daha önceden FETÖ ile işbirliği içerisinde olan ve devletimizin içine sızmasına göz yuman AKP iktidarı bu soruşturmayı sulandırmak maksadıyla bir takım ülkücü kimliği ile tanınan arkadaşlarımız hakkında işlem yapılmasına göz yummakta olduğu kanaati bizde uyanmaktadır. Hatta maalesef siyasi kimlikli bir takım kişilerin adalete etki etmeye çalıştığı deşifre olmasına rağmen bazı FETÖ mensuplarını mahkemelerden kurtarma girişiminde bulunduklarını bunun yanı sıra FETÖ üyeliği olmadığını bildiğimiz ülkücü görüşlü arkadaşlarımızın tutuklandığı tespit edilmiştir. Biz Ülkücü kardeşlerimizden eminiz. Hiçbir ülkücü, devletine kast edecek organizasyonun içinde bulunmamıştır, bulunamaz.15 Temmuz'dan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu sürecin takipçisi olacağımızı bilinmesini istiyoruz. Masum vatandaşlarımıza yapılan haksızlıkları Düzce ve Türkiye gündemine taşımaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra gerçek suçluların cezalandırılması için devletimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz."

Haber; G. TEMEL