Düzce Belediye Meclisinde grubu alan Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri, belediyenin aldığı kararlar ve icraatları ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek adına basın toplantılarına devam ediyor. İkinci kez düzenledikleri toplantıda MHP’li Meclis üyeleri, 30 Mart’tan sonra göreve gelen Belediye başkanı Mehmet Keleş’in önemli bir hizmeti hayata geçiremediği eleştirisi yaptı. Borçlarından yakınan Başkanın Düzce’nin göz bebeği yerleri satışa çıkarırken, bir yandan da israfa devam ettiğini dile getirdi. Düzce Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Ercan Katırcıoğlu, Kültür Merkezi ve Otagar ile ilgili endişeleri sıraladı:

“Kültür merkezi için iki belediye kontrolü sürgün edildi. Belediyeler arasında personel değişimi yapılabilirmiş. Belediyede inşaat mühendisi yok.  Otogar inşaatı maalesef sırtımızda kambur. Seçim öncesi şov yapmak adına seçime kadar hızlandırır diye düşündük ancak bunu da başaramadılar. Şuanda otogar inşaatı üzerinde otlar bitmiş durumda.”

YEYPAŞ’TA NELER OLUYOR?

Belediyeye ait YEYPAŞ ve İNTAŞ şirketleri üzerinde Belediye Meclis üyelerinin denetleme ve inceleme yapma hakkının olmadığının altını çizen Katırcıoğlu bir takım haksız uygulamalar yapılarak belediyenin zarara sokulduğu iddiasında bulundu. Onlardan biri de Belediyeye ait 30 aracın sigortalanması ile ilgiliydi.

Katırcıoğlu, “Düzce esnafının kalkınması bizim öncelikli hedefimizdir. YEYPAŞ Genel Müdürlüğü tarafından 30 aracın kasko sigortaları Düzce’deki bir firmadan alınan uygun bir fiyata rağmen, düzce dışında bir firmaya ihale edilmiş. Aradaki fiyat farkı bin 780 LİRA otuz araçla çarptığınızda hem kamu zararı hem de düzce esnafının parasının nereye gittiğini ispatıdır. Aynı şartlarla Düzce’nin verdiği para 5 bin küsur lira, YEYPAŞ’ın yaptığı 7 bin küsur lira… Yapanda YEYPAŞ Genel müdürünün Çankırılı hemşerisidir. Düzce’de yapılsaydı Düzce esnafının yüzü gülerdi.” dedi.

BU PARALAR NEREYE GİDİYOR?

Katırcıoğlu’nun YEYPAŞ ile ilgili bir diğer iddiası da yakıt, otobüs ve şoför ihaleleri üzerine oldu.
Katırcıoğlu, “3 kalemlik bir ihale. Yakıt, 40 otobüs ve 65 şoför…  ihalenin bedeli 20 milyon 400. Daha sonra bu üç kalemden biri yakıt çıkarılıyor.  Ancak ikinci ihalede kalemlerden biri çıkarılmasına karşın bedel düşmüyor, artarak 28 bin 200 lira oluyor. üçüncü ihalede ise yakıt ve şoför çıkarılıyor. Rakamların düşmesi lazım. Bu seferde 26 bin lira oluyor. ihaleyi alanda YEYPAŞ. Bu kalemleri ayrı ayrı topladığınızda 40 bin 704’ye geliyor. Bu paralar nereye gidiyor. Takdiri sizlere bırakıyorum.” dedi.

SALTANATTAN VAZGEÇİLMİYOR!

Belediyenin ağır borç yükü altında olduğunun dile getirilmesine karşın ”saltanat” sürüldüğü iddia etti. Katırcıoğlu, “belediye doğru yolda değil” ifadesini kullandı.

Katırcıoğlu, “ Ak Parti Belediye meclis üyeleri de grup toplantılarında verilen talimatları aynen uyguluyor.  Görev süresi bittiğinde yine belediyeyi ağır borç yükü altında bırakıp gidecek.”dedi.

BUNLARDA AMAÇ MAKAM SALTANATI

Katırcıoğlu Torba yasada kıyak emeklilikler yerine küçük ölçekli Belediyelerin borç yükünü hafifletecek maddelerin koyulabileceğini söyledi ve “bunlarda amaç hizmet değil, makamın saltanatı sürmek.” şeklinde konuştu.
MHP Meclis üyeleri meclise sundukları Katı atık ücretleri, park yasağı kaldırılması, 65 yaş üstü vatandaşlara getirilen bilet sınırlaması gibi önergeler hakkında da bilgi verdi. 

Haber;S.KAŞKIR