Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Sekiz yılını dolduran doğalgaz dağıtım bölgelerinde zam oranlarını açıkladı. Pahalı altyapı yatırımları sebebiyle değişik tarifelerin uygulandığı doğalgaz fiyatlarında Düzce 6 il içerisinde en fazla zam alan il oldu. Bu konunun Düzce kamuoyunda yeterince duyurulmadığını savunan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, milletvekillerini bu konuya sessiz kalmalarını eleştirdi.

Faso fiso işlerle uğraşacaklarına...

Danışmaz, “Enerji piyasasının yapmış olduğu doğalgaz zammı Düzce kamuoyunda pek duyurulduğunu düşünmüyorum. Enerji bakanın 2013 yılından itibaren elektriğe ve doğalgaza zam yapılmayacağını iddia edilmişti. Ancak 81 ilde yalnızca 6 ile doğalgaza zam yapıldı. En fazla zam da yüzde 8 oranında Düzce alıyor. Vekiller neden bu zamma tepki gösterip bakanla görüşerek el atmıyorlar. Angarya faso fiso işlerle uğraşacaklarına Düzce'nin ekonomik sorunlarına biraz daha el atmaları ve zammı yaptırmamak adına çalışma yapmaları gerekiyordu. “dedi.

Mağdur etmeye hakkı yok

İşçi ve emekliye yapılan zam oranları ile elektrik ve doğalgaza yapılan zam oranlarını karşılaştıran Danışmaz, şöyle konuştu:

“Seçim meydanlarında genel başkanları “Asgari ücretle her gün bir işçi simit yemeğe kalksa almış olduğu maaş yetmiyor. “ diye nutuk atıyordu. Bugün bir işçi doğalgaza yapılan zamlarla askeri ücretle geçinmesi mümkün değildir. Dünden bugüne ne değişti. Elektiriğe, doğalgaza yapılan zamla işçiye emekliye yapılan zam ortada. Bu insanlarımızı mağdur duruma getirmenin Ak parti hükümetinin hakkı yok.”

Düzce'ye neden sahip çıkmıyorlar

Danışmaz, ekonomik seviyesi bakımından teşvikte 4. bölgeye alınan Düzce'ye doğalgazda en yüksek zammın verilmesini ise çelişkili ve adaletsizlik olarak nitelendirdi.

Danışmaz, “Bazı yatırımlardan faydalanması için Düzce 4. bölgeye alınıyor. Ekonomik seviyesi yükselsin diye bu bölgeye alınıyor ancak en yüksek zam da Düzce'ye veriliyor. Çelişkili ve adaletsizlik. Bu ilin milletvekilleri ne iş yapıyor. Düzce'ye neden sahip çıkmıyorlar. Bu nedenle milletvekillerinin yapılan bu zammın geri alınması için ne yapılması gerekiyorsa yapsın.” şeklinde konuştu.

Danışmaz, bu konuyu genel merkezle görüştüklerini ve konuyu mecliste gündeme getireceklerini de sözlerine ekledi.

Haber: S. KAŞKIR