Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kızılay Düğün Salonu’nda yapılan genişletilmiş istişare toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Osman Fevzi Zihnioğlu, İl ve İlçe teşkilatlarının yanı sıra, çok sayıda partili katıldı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, hükümetin dış politika, ekonomi ve sosyal konulardaki yaklaşımlarını eleştirdi.

 

Didinmez, Ak Parti’nin altı yıldır iktidarda olduğunu, bu altı yılda yapılanları altı saatte anlatmanın mümkün olmadığını söyleyerek sözlerine başladı. Hükümetin zihniyetini eleştiren Didinmez, dış politikada 80 yıllık cumhuriyetin kazanımı olan itibarın ayaklar altına alındığını söyledi.

 

Didinmez, Kıbrıs, Irak, Kafkasya ve Balkanlarda etkin rol oynama kabiliyetinin yitirildiğini savunarak, üçüncü Dünya ülkelerine benzer pasif bir tutum içine girildiğini iddia etti.

 

Ekonomide de durumun aynı olduğunu iddia eden Didinmez, Başbakan Erdoğan’ın sürekli olarak 2002 yılından bu yana yaşanan gelişmeleri övünerek anlattığını belirtirken, iktidar ortağı oldukları dönemde bir çiftçinin buğdayını toprak Mahsulleri Ofisi’ne götürdüğünde Bin YTL karşılığı para aldığını, traktörünün deposunu 50 YTL7ye doldurabildiğini ifade etti. Gelinen durumda ise aynı ürün için aynı çiftçinin 900 YTL aldığını, traktörün deposunu ise 150 YTL’ye doldurduğunu savunan Didinmez, bu verilerden hareket ederek enflasyonun  düştüğü hesabının yapılmasının yanlış olduğunu belirtti.

 

Didinmez’in konuşması zaman zaman partililerin alkışları ile kesilirken, toplantının geri kalan bölümü basına kapalı olarak devam etti.