Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanlığı, 3,5 yıldır sürdürdüğü Düzce Belediye Başkanlığı görevinden istifa kararıyla ayrılan Mehmet Keleş hakkındaki gelişmeleri yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Açıklamada, geçen hafta il yönetiminin Düzce Belediyesini ilgilendiren konularla ilgili düzenlediği basın toplantısı hatırlatılarak MHP’nin haklı olduğunun ortaya çıktığı vurgulandı.

Tepkiler Ankara’ya kadar ulaştı
Düzce Belediyesi’nin icraatlar ve harcamalar neticesinde ne kadar borçlandırıldığını ve nasıl vurdumduymaz şekilde yönetildiğini ortaya koyduklarını belirten MHP İl Başkanlığı, gelişen tepkilerin Ankara’ya kadar ulaştığını kaydetti.

Ankara Sayın Keleş’i istifa etmesi için zorlamıştır
Ankara’nın MHP’li belediye meclis üyelerinin ortaya çıkardığı birtakım usulsüzlük ve yolsuzluklara daha fazla kulak tıkayamadığı belirtilerek, “Ankara Sayın Keleş’i istifa etmesi için zorlamıştır. Her ne kadar geç kalınmış olsa da bu karar başlangıç olarak doğru verilmiş bir karar ve adımdır. Şimdi MHP olarak süreci çok yakından takip ediyoruz ve şunun bilinmesini istiyoruz ki sadece suçlu ve sorumlu Keleş değildir. Belediye başkanının istifa ettirilmesine sebep olacak kadar yapılan usulsüzlüklerde mevcut ve geçmişteki belediye başkan vekillerinin ve belediye meclis üyelerinin işbirliği ve ortaklığı herkes tarafından bilinmektedir.” denildi.

Yeni seçilecek başkan tarif edildi
MHP yöneticilerinin sorumlu siyaset anlayışı gereğince bu güne kadar olduğu gibi yine Düzce Belediyesi’nde ve Düzce genelinde tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmemek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden İl Başkanlığı, yeni seçilecek belediye başkanında bulunması gereken özellikleri şu ifadelerle tarif etti:

“Bu doğrultuda yeni seçilecek belediye başkanın seçim sürecinde müdahil olup bazı kriterleri Düzce halkının önüne ve AKP seçmeninin vicdanına bırakıyoruz. Biz MHP’li ve Düzceli olarak belediye başkanının eğitimli, bilgili, belediyecilik konusunda tecrübeli Sayın bakan, milletvekilleri ve diğer devlet kurumlarıyla uyumlu çalışacak biri olmalı. Belediye personeli üzerinde yılların birikmiş psikolojik yılgınlığını, parçalanmışlığı, koordinasyonsuzluğu giderecek, dışlamalara son verecek, çalışkan biri olmalıdır. Ancak hepsinden önemli 17/25 Aralık öncesinde ve sonrasında FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı olmayan örgüte ait dernek ve şirketlerde ortaklık yapmayan, hakkında soruşturma ve kovuşturma olmayan belediyenin imkanlarından kendisi ve akrabaları kanalıyla çıkar sağlamayan geçimini belediyeye veya bağlı şirketlerden sağlamayan, sabık başkanla akrabalık veya ahde vefa duygusu ile minnet borcu bulunmayan, belediyeyle doğrudan veya dolaylı olarak ticari ilişkisi bulunmayan, imar değişikliği ve benzeri yollarla belediyeden rant devşirmeyen, toplumsal ahlaki değerleri göz önünde bulunduran birinin başkan olması en büyük dileğimizdir.”

Sabık belediye başkanı gibi davranırlarsa…
Süreci takip edeceklerinin altını çizen MHP İl Başkanlığı, “Bu belirlediğimiz kriterler bizim şahsi fikirlerimiz değildir. Çok değerli Düzce halkından bize iletilen, eminim diğer belediye meclis üyelilerinin de haberdar olduğu bilgilerdir. Bu bilgileri bizimde kendilerine iletmek görevimizdir. Lakin şunu bilsinler eski alışkanlıklarına devam edip sabık belediye başkanı gibi davranırlarsa ileride çok daha büyük sorunlarla karşılaşacaklardır. Kendilerinden bu uyarılarımızı ve tekliflerimizi dikkate almalarını bir Düzceli olarak rica ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Haber:Y.SEVER