Düzce’deki Cadde ve sokaklardan Düzce Belediyesi’nin YEYPAŞ şirketi aracılıyla Otopark ücreti almasını bir araç sahibi mahkemeye taşımış, Sakarya 2. İdare Mahkemesi de "Düzce Belediyesi'nin park ücreti almasında hukuka aykırılık bulunmuyor" yönünde karar vermişti.  Düzce Belediyesi tarafından Şubat ayında kamuoyu ile paylaşılan mahkeme kararı, bu konuda sık sık basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi’ni açıklama yapmaya itti.

Dava yanlış açılmış

Belediyeden yapılan açıklamaların ardından hukuki olarak gerekli araştırmaları yapan MHP Merkez İlçe Başkanlığı 1 ay sonra basın toplantısı düzenleyerek konuya açıklık getirdi. Basın açıklamasını okuyan MHP Merkez ilçe Yönetim Kurulu üyesi Avukat Sinan Yılmaz, Bölge idare Mahkemesi kararını hukuki olarak değerlendirdi. Yılmaz, vatandaşın davayı yanlış açtığı için kaybettiğine dikkat çekti.

Yılmaz, “ Yurt genelinde açılan ve gerek idare mahkemeleri ve gerekse danıştayca kabul gören davalar, ilgili encümen kararının iptali için açılmış davalardır. Gündemimizi oluşturan idari dava ise Düzce Belediyesi encümen kararının iptali için değil, otopark ücretlerinin iptali için açılmıştır. İlgili dava sadece otopark ücretlerinin iptali için açılmış olduğundan, idare mahkemesi; otopark ücretlerinin tahsil eden YEYPAŞ’ın yetkili olup olmadığını incelemiş ve bu yetkinin Düzce Belediyesi Encümen Kararına istinaden verilmiş olduğunu tespit ettiğinde davanın reddine karar vermiştir.Oysaki dava otopark ücretlerinin iptali için değil, bu ücretlere olanak veren Düzce Belediyesi Encümen Kararının iptali için açılmış olsa,mahkeme kararı vatandaşın lehine sonuçlanacaktı.” dedi.

MHP Yönetimi Dava Açacak

Milliyetçi Hareket Partisi İl yönetimindeki avukatların bu konuda bir çalışma içinde olduklarını açıklayan Yılmaz, yeniden hukuki yollara başvuracaklarını dile getirerek “ vatandaşlarımızın içi rahat olsun.”dedi.

Neden kendisi yapmıyor?

Yılmaz, açıklamasının şu soruları yönelterek tamamladı:

“Düzce Belediyesi Encümen Kararı ile otopark ücretleri YEYPAŞ’a devredilmiştir. YEYPAŞ hiçbir fiziki yatırımda bulunmamıştır. Zira ortada halihazırda mevcut ve halka ait olan yol bulunmaktadır. YEYPAŞ, çalıştırdığı işçilere ücret ödediği, devlete vergi ödediği ve bununla birlikte Düzce Belediyesi’ne para ödediği halde kazandığı paradan kar elde edebilmektedir. Düzce Belediyesi aynı işi YEYPAŞ’a devretmeyip kendisi yapmış olsa idi, bu maliyetlerinin çoğunu yapmamış olacak ve belediyenin kasasına daha fazla para girmiş olacaktı. AKP’li belediyenin otopark işini neden kendisinin yapmadığını ve başka şirkete devrettiğini merak ediyoruz ve sorularımıza cevap bekliyoruz.”

Yargı aşamasında görüş beyan edemem

Yılmaz, açıklamasını belediyeye otopark ve otomotiv sektöründeki söylemleri ile yüzlerini güldürdüğü için teşekkür ederek tamamladı.  Basın açıklamasının sonunda MHP Merkez ilçe yönetimi basının sorularını yanıtladı. Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, Cumhurbaşkanı’na hakaretten açılan dava ile ilgili soruya, “yargıya intikal ettiğinden görüş beyan etmem doğru değil.”şeklinde geçiştirdi.

Açıklamalarımızı yayınlamıyorlar

MHP’nin “Sosyal medyadan muhalefet yapıyorlar” eleştirilerine ise Dursun, şöyle cevap verdi: “Basın açıklamalarımızı mail yoluyla atıyoruz. Ancak bası basın kuruluşlarının yayınlamadıklarını görüyoruz. Elimizden geldiği kadar gündemi takip ederek basın açıklaması yolladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonra da devam edecek.”

HABER;S.KAŞKIR