MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, Denetim Komisyonunca hazırlanan raporda MHP’li meclis üyelerince tespit edilen bulguların rapora konmaması üzerine basın açıklaması yaparak ilgili kurumları bu iddialar hakkında göreve davet etti.

“Yolsuzluk, usulsüzlük ve kamunun zararı” bulguları var

Merkez İlçe Başkanı Dursun, yazılı basın açıklamasında ilk olarak sürece ilişkin detaylı bilgi verdi ve şunları kaydetti:

“Yolsuzluk, usulsüzlük ve kamunun zarara uğratılması ile ilgili bulgular rapora konmamış

Dursun konuyla ilgili olarak “Düzce Belediyesi’nin 2015 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin kayıt işlemlerinin denetimi Düzce Belediyesi Denetim Komisyonu tarafından yapılarak rapora dökülmüştür. Denetim komisyonunca rapor hazırlanması esnasında Denetim Komisyonu ve MHP Meclis üyeleri Sayın Ercan Katırcıoğlu ve Ayhan Cicü’nun tespit ettiği yolsuzluk, usulsüzlük ve kamunun zarara uğratılması ile ilgili bulgular rapora konmamış ve şerh düşülmüştür. Bahse konu bulguların belediye meclis üyelerine bilgilendirme konusunda da oturumu yöneten meclis başkanının taahhüdüne rağmen Nisan ayı oturumunda söz verilmemiştir. Bu durum üzerine denetim komisyonu üyesi ve MHP Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu basın toplantısı ile kamuoyunu bilgilendirmiştir. Denetim raporu ile ilgili gelişmeler sıralandığında Düzce Belediyesi’nde tespit edilen yolsuzluk, usulsüzlük ve kamunun zarara uğratılmasının çoğu kişilerin bilgisi dahilinde yapıldığı izlenimi doğmaktadır.”

Kaşıkoğlu’nun ortaya attığı çok ağır iddialara benzer bir tablo…

“Denetim komisyonu başkanının komisyon kurulmadan önce belediye şirketi YEYPAŞ’ta taşeron işçisi sigortalı olarak aylar öncesinden işe alınması tesadüf değildir.” İfadesi ile açıklamasını sürdüren Dursun, şöyle devam etti: “Ortaya çıkabilecek bilgi ve bulguların kayıtlara geçmemesi için Düzce Belediyesi AK Partili meclis üyelerinin sarf ettikleri olağan üstü gayretleri boşa değildir. Belli ki geçmiş yıllarda AK Partili Milletvekili ve İl Başkanı Sayın Metin Kaşıkoğlu’nun Sayın Belediye Başkanı Mehmet Keleş hakkında ortaya attığı çok ağır iddialara benzer bir tablonun bir daha yaşanmaması için çok çalışılmış. Çok iyi biliyoruz ki, bu iddiaların onda biri başka bir partiye mensup Belediye Başkanları hakkında ortaya atılmış olsa idi, O Belediye Başkanı çoktandır görevden alınmış cezaevine de atılmıştı. Yakın tarihimizde bunun örnekleri mevcuttur. Tüm ilgili kurumları bu iddialar hakkında göreve davet ediyoruz.” 

Haber:Y.SEVER