Son günlerin en çok tartışılan konusu olan Türban Hakkında Partisinin görüşlerini açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı Mehmet Bakan, ortamın gerilmesine gerek olmadığını, türbanın üniversitelerde serbest hale getirilmesinin insanların giyim kuşamı konusunun siyaset malzemesi yapılmasının önüne geçeceğini ifade etti.

Bakan, partilerinin seçim programlarında konunun yer bulduğunu, bu konunun uzun süredir bazı kesimler tarafından siyaset malzemesi yapıldığını, bunun yanlış olduğunu dile getirirken, Partisinin bu konunun siyaset malzemesi yapılmasını engellemek için böyle bir girişimde bulunduğunu dile getirdi.

Mehmet Bakan, türban ile ilgili olarak bağlama biçimlerinin tartışılmasının suni gündem yaratma gayreti içinde olanların işine geldiğini, kararda esas olanın giyimi kuşamı nedeniyle gençlerin eğitim haklarının ellerinden alınmaması olacağını söyledi.

Bakan söz konusu çalışmanın Üniversite eğitimi ile ilgili olduğunu, geri kalan kamusal alanlar ile ilgili endişelerin yersiz olduğunu belirtirken, konu ile ilgili olarak gerginlik ortamı yaratmaya çalışmanın yanlış olduğunu da ifade etti.