31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerin seçimi kazanma yarışı da sürüyor. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ve Parti MYK Üyesi Ahmet Yılmazer, partisinin seçim çalışmasına destek vermek için Düzce’ye geldi. Erdem ilk olarak Düzce’de bulunan bir otelin toplantı salonunda partililerle kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.



Özellikle MHP’li kadınların yoğun ilgi gösterdiği organizasyona MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık da hazır bulundu.



“Adayımıza olan güveni teyit etmek için buradayız”
Kahvaltının ardından basın açıklamasında bulunmak üzere kameraların karşısına geçen Erdem, şunları kaydetti:

Seçim çalışmaları kapsamında sadece destek değil adayımıza olan güveni teyit etmek için buradayız. Ben bütün teşkilat mensuplarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bölgede çalışan MYK üyemiz, adayımız ve vekilimiz çalışmalarını yürütüyor. Size de çok büyük görev düşüyor. Yapılan çalışmaları ve Düzce’deki gelişmeleri tarafsız bir şekilde iletebilmeniz, vatandaşla buluşturmanız adına işiniz çok zor.”



“15 Temmuz’dan sonra yeni bir süreç başladı”
Ülkenin çok zor bir süreçte olduğunu söyleyen Erdem, şu ifadelerde bulundu:

“Özellikle 15 Temmuz Darbe Gecesi ile başlayıp, liderimizin de Sayın Devlet Bahçeli’nin de o gece, ‘Biz her türlü darbeye karşıyız ve devletimizin yanındayız’ diye başlayan yeni bir süreç var ülkemizde. O gece vatan bölünmeye çalışıldı, bayrak indirilmeye çalışıldı, ezanlar susturulmaya çalışıldı, cumhurbaşkanımız alaşağı edilmeye çalışıldı. İşte bugünden itibaren MHP’nin lideri her zaman olduğu gibi büyük bir irade ortaya koyarak, ‘Biz Cumhur İttifakı’nda buluşacağız, cumhurbaşkanını alaşağı ettirmeyeceğiz’ dedi. Türk milletinin ortak değerlerinde buluşan herkes çelikten bir duvar ördü ve hainlere geçit vermedi.”



“Beka sorunu yok diyenlerin darbeyi yaşamamış olması gerekiyor”
Mahalli idareler seçiminin Türk milletinin geleceğini belirleyen ve beka sorununa çözüm oluşturacak bir seçim olduğunu söyleyen Erdem, şöyle devam etti:


“Beka sorunu yok diyenlerin darbeyi yaşamamış olması gerekiyor, şehitlerimizi inkar etmesi gerekiyor, vatanın bölünmeye çalışıldığını görmemiş olması gerekiyor. Belediyelerimize sızmış olan, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde vatan hainlerinin eline geçmişti. Kayyuma devredildikten sonra oralar rahatlama yaşandı. Bunların ışığında Düzce’de de MHP lehine çok muazzam bir rüzgar esiyor. Bunun karşılığı teşkilatımızın sahadaki çalışmaları, liderimizin ve adayımız Sayın Erdoğan Bıyık Beyefendinin Düzceliler tarafından kabul görmesi ve yapacakları ile Düzce’nin önünü açacaklarını, bir ilin beklenen noktaya gelmesi için çalışacak adaylarımız var. Hepsine başarılar diliyorum.”

“Erdoğan Beyin projelerinin arkasındaki teminat, Sayın Devlet Bahçeli’dir”
“Herkesin vicdanına seslenmek istiyorum” diyen Erdem,

“Eksik görüyorsanız bizim adayımıza oy verin. Erdoğan Beyin projelerinin arkasındaki teminat, partimizdir, Sayın Devlet Bahçeli’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesi Düzceliler’e helaldir.”

“Bugün MHP Sancağı altında bulunma zamanı”
Kime oy verirse versin herkesin oyuna talip olduklarını belirten Erdem, şöyle konuştu:

“Biz ricada bulunuyoruz. Çok büyük bir talepte bulunuyor. Herkesin oyuna talibiz. Bugün MHP Sancağı altında bulunma zamanı. Nasıl ki liderimiz Cumhurbaşkanımızın alaşağı edilmesine müsaade etmediyse, nasıl ki vatanın bölünmesine müsaade etmediyse, bayrağın inmesine müsaade etmediyse bugün de Düzceliler MHP’ye bir fırsat tanımalı ve Erdoğan Bıyık başta olmak üzere ilçe ve beldelerde adaylarımızı desteklemesini istiyorum.”

“31 Mart’ta yanlış oy veren hainlerin belediyelere sızmış olmasını sağlar”
Son olarak 31 Mart seçimlerinin beka seçimleri olduğunu yineleyen Erdem,


“Eğer 31 Mart’ta yanlış kararlar verilirse hainlerin belediyelere sızmış olmasını sağlamış oluruz vereceğimiz yanlış oylarla. O yüzden oyumuz bizim namusumuz, oyumuz bizim kaderimiz, geleceğimiz. O yüzden herkesin o duygu ile oy kullanmasını istiyoruz. Düzceliler’in doğru kararı vereceğine inanıyorum. Emin olun, Erdoğan Bıyık 1 dönem olmayacak burada birçok dönem olacak. Düzce hak ettiği yere gelecek. Gençlerimiz göç etmek zorunda kalmayacak, istihdam sahaları açılacak.”



“Beka sorununu hafife alan bazı siyasetçilerimiz var”
MYK Üyesi Ahmet Yılmazer 1969 yılında bu yana bu hareketin içinde olduğunu belirttiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Liderlerimiz beka sorununu çok önemli bir şekilde vurguluyor. Beka sorununu hafife alan bazı siyasetçilerimiz var. Ama bu millet bekanın ne olduğunu tarihine baktığı zaman çok iyi anlayan, ferasetli bir milletimiz var. Çok şükür. Bekanın ne olduğunu i nerde başlayıp nerde bittiğini çok iyi kavrayan bir milletimiz var. Bu yüzden mahalli idareler seçimini bekayı da ön saflara alarak götürüyoruz.”
Yılmazer ayrıca, Cumhur İttifakı’nın çevik bir Türkiye’yi meydana getirmek için yapılan bir ittifak olduğunu söyledi.



“Düzce’ye gelmesinden gurur duyarız; Cumhur İttifakı’na verilen oy Cumhurbaşkanımıza destektir”
MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Düzce’ye gelecek olmasını ve bunun kendilerini korkutup korkutmadığını değerlendirdi. Yılmaz, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Düzce’ye gelmesinden gurur duyarız. Bizi niye korkutsun gelmesi? Kendisinin imkanı varsa teşkilatımıza ziyarete de bekleriz. Cumhur İttifakı her yerde devam ediyor. İki lider bir çizgi koydular. Nedir bu çizgi? AK Parti ve MHP’ye verilen yani Cumhur İttifakı’na verilen her oy Cumhur İttifakı’na yaramış olacak. Bunda bir beis yok. Ben Düzce’de de yine Cumhur İttifakı’nın yüksek oranda oy alacağı kanaatindeyim. O yüzden de tabir doğrudur. Ama Sayın Cumhurbaşkanımıza verilmiş olacak oylar.”



Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık ise, Erdem ve Yılmazer’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

MHP’li heyet daha sonra partilerinin stantlarını gezdi. Daha sonra Düzce’de bulunan bir alışveriş merkezindeki 81 ilden gelen Türk Bayraklarının sunulduğu sergiyi gezdi.



Vekiller ve heyet daha sonra Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi esnafını ziyaret ederek, adaylarına destek istedi.

Haber: Ö.YILMAZ