Türkiye yerel seçimlere doğru yavaş adımlarla ilerlerken, partiler de çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti yarın il ve ilçe başkanlarının da katılacağı Kızılcıhamam'daki geniş istişare toplantısında yerel seçim çalışmalarını masaya yatırmaya hazırlanırken muhalefet kanadında MHP ise sahada seçim çalışmalarını sürdürüyor. Köy köy, mahalle mahalle gezerek sıkılmadık el, dinlenmeyen sorun bırakmama parolasıyla gezilere başlayan MHP Düzce Teşkilatı, Akçakoca, Kaynaşlı, Gümüşova ve Gölyaka'da istişare toplantılarını tamamladı. Sandık görevlileri, il genel meclisi üyelerinin de hazır bulunduğu geniş katılımlı toplantılarda 2014 yerel seçimlerine teşkilatların hazır bir şekilde girmesi için neler yapılması gerektiği değerlendiriliyor.

 

Halk hesap sorabilecek

İstişare toplantıları hakkında bilgi aldığımız MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, şuanda bütün teşkilatların seçime hazır olduğunu ifade etti. Parti olarak belediye başkan adaylarında aradıkları kriterleri de açıklayan Danışmaz, özellikle Düzce'yi bilen, sorunlarına hakim, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak yapıda adaylar olmasına ifade etti. Danışmaz, “Makam kapısı sürekli açık olacak. Halk hesap sorabilecek, esnafına borç takmayacak, onlarla kucaklaşacak, mahallelerine gidip sohbet edecek, sorunlarını dinleyecek.”dedi.

 

Proje üreten adaylarla yola çıkacağız

Düzce'nin sorunlarına ve ihtiyaçlarına hakim olduklarını vurgulayan MHP İl Başkanı Danışmaz, “Düzce'nin gelişmediğini, üst geçitlerinin tarihten kaldığını, yolların açılmadığını trafik sorunun hat safhada olduğunu biliyoruz. Düzce'nin ufkunu geniş tutabilecek, tüm bu sorunlara proje üreten belediye başkan adayları ile yola çıkacağız. Seçimde verdiği sözleri seçimden sonra da tutabilecek bir belediye başkanımız olacak” diye konuştu.

Haber: S. KAŞKIR