7 Haziran’da yapılacak 25.Dönem Milletvekilliği genel seçimleri için Düzce’de Ak Parti’ye en yakın olarak görülen ve seçimlere iddialı hazırlanan Milliyetçi Hareket Partisi’nde hareketlilik başladı. Parti genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda partiden milletvekili aday adayı olmak isteyenler için 1 Mart’ta başlayan resmi başvuru tarihinin ardından MHP Düzce İl Başkanlığı’na ilk başvuruyu 11 yıldır Düzce Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapan Teoman Yaman yaptı. Başvuru dosyasını MHP İl Başkanı Onur Özen’e teslim etti.

Parti binasında yapılan aday başvuru toplantısında Avukat Teoman Yaman’ın toplantısını çok sayıda yakını takip etti.Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Onur Özen aday adaylık başvurularını almaya başladıklarını başvuru yapan isimlerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu kaydetti.

İl Başkanı Onur Özen’in ardından söz alan aday adayı Teoman Yaman, MHP’yi tercih sebebini paylaştı. “Etnik milliyetçilik yapılarak Türk milliyetçiliğinin ve Atatürk’çülüğün ayaklar altına alındığı bir dönemde tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelebilecek tek çatı MHP’dir.”

Mevcut milletvekillerinin meclise parmak kaldırıp indirmeleri için seçildiğini söyleyen Yaman, eğitimde Düzce’nin durumuna değindi. “Düzce’miz eğitimde başarı düzeyi 81 il sıralamasında 75. Sırayla 80.sıra arasında gidip gelmektedir. Gençlerimiz suça ve kötü alışkanlıklara sürüklenmekte, yapılması gereken yatırımların hiçbiri yapılmamaktadır.”

İktidarı yasama tekniği üzerinden eleştiren Yaman, Dürüst siyasetle hukukun üstünlüğünü sağlayacaklarını belirtti. Yaman ayrıca Düzce’nin ekonomisi için çalışacaklarını dile getirdi.

Haber;Y:SEVER