Başbakan Erdoğan, bir dizi açılışlardan bulunmak üzere Sakarya’ya geldi ve gündem yaşanan kabine değişiklikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Osman Çakır ve Fevai Arslan, Düzce AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş, Düzce AK Parti İl ve İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları katılım gösterdi. Ayrıca açılış programına katılma amacıyla otobüs kaldırıldığı da öğrenildi.

Olmamış şeyleri varmış gibi gösterilip hükümetin ve bakanların yıpratılmak istendiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, en doğru kararı milletim verecektir dedi.

Başbakan Erdoğan, “Olmamış şeyler varmış gibi gösterilirse... Örneğin Enerji Bakanlığımızda falanca şeyler termik santraller için verildi diyorsun. Daha ihalesi yapılmadı. Neye göre bunu yazıyorsun. Bir savcı, adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir savcı bizim için adaletin yüzkarasıdır. Sen nasıl böyle bir şey yapabilirsin. Sen nasıl adalet sarayının önünde bildiri dağıtırsın. Demek sende bazı esintiler var. Milletim tabii ki kararını verecektir. Buradan suç duyurusu yapıyorum, HSYK sen bu zatla ilgili ne yapacaksın.” Dedi.

Başbakan Erdoğan, “ Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Dünyada itibarı olan her zaman hakkı savunan bir ülke olmak için yeni Türkiye diyoruz." Dedi.

Gezi olayları gibi bu operasyonların ülkenin istikrarını bozucu hareketler olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, “ Önümüzde iki yol var. Ya Türkiye eskiye dönecek ve kaybedecek, ya da kaldığı yerden devam edecek ve birileri kaybedecek.” Dedi.

"MİLLETİMİZ GİT DERSE GİDERİZ"

Millet dışında hiçbir bir iradeyi kabul etmediklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, “ Ancak milletimiz bize git derse biz gideriz “ dedi.

Erdoğan, “Millet dışında milletin iradesi dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Milletimiz bize git derse gideriz. Âmâ millet kal derken birilerinin git demesine de müsaade etmeyiz. Biz milletin emanetine sımsıkı sahip çıkacağız. Bu süreçten güçlenmiş olarak çıkacağız. Birçok engelin ortadan kalktığı anlamsız dirençlerin yok olduğun 2023'e ilerleyeceğiz. Faiz, terör lobisi kaybedecek kardeşlik kazanacak. Kaos lobisi kaybedecek güven zemini gelişecek. İstikrar ve güven zemini gelişecek.”

 

Haber: G. KARDUZ