Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından yurt genelinde düzenlenen “Türkiye'nin Geleceği İçin Çare Var” konferanslarının Düzce ayağında konuşmacı olarak kürsüye İstanbul Milletvekili Nazım Cihangir İslam çıktı. Kızılay Düğün Salonu’ndaki geniş katılımlı etkinliğe birçok partili ve vatandaş ilgi gösterdi.

Milletvekili İslam’ın değerlendirmelerde bulunduğu konferansta birçok konu ele alındı. Mevcut hükümetin yanlış politikalar uyguladığını savunan İslam, bu seçimler ile iktidardaki değişimin sinyallerinin verileceğini öne sürdü.


“Hazır olun, çünkü gidiyorsunuz”

Hayal ettikleri Türkiye’nin bu olmadığını söyleyen İslam, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bakıyorsunuz, demokrasiyi de elden bırakmıyorlar. ‘Bu ülkede demokrasi var’ diyor. Geçtiğimiz günlerde, insan haklarından sorumlu başkan yardımcıları çıktı, ‘Türkiye’de insan hakları ihlali yok’ dedi. Ben de kendisini sosyal medyadan sordum. ‘Mevcut hukuk, yargı ve infaz sistemi ile bir gün muhatap olmaya hazır mısınız?’ Eğer bize bunu layık görüyorsanız, yarın bununla muhatap olmaya siz de hazır olun. Çünkü gidiyorsunuz. Gideceksiniz ve bunun ilk sinyalini de bu seçimde vereceğiz inşallah.”



“O zaman da ‘çare var’ dedik”

İslam’ın konferansı sonrası sahneye davet edilen Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol ise 1989 ve 1994 seçimlerinde kazandıkları belediyelerle tarih yazdıklarını dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

“O gün de çare var diyorduk. Büyükşehirlerde çöpler toplanmıyor, sular akmıyor, belediye işçileri maaşlarını alamıyor, birçok yerde grevler yapılıyordu. Ama Elhamdülillah, ‘çare var’ dedik. Dedi ki rahmetli Erbakan Hoca’mız, ‘Milli Görüşçüler, tekeden süt çıkarır. İman varsa imkân vardır’. Besmeleyi çektik güzel işler yaptık.”


Hacı Hidayet Türkseven’e plaket

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol açıklamaların ardından, Milli Selamet Partisi’nden ilk milletvekili adayı çıkartıldığında, yanlarında olan Türkseven Ailesi büyüğü Hacı Hidayet Türkseven’i sahneye davet etti.

Alkışlarla sahneye çıkan Türkseven, kendisine yönelik gösterilen vefa için teşekkür ettiğini söyledi. Ardından Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam, Hacı Hidayet Türkseven’e plaket takdim etti.



Bir aday daha açıklandı

Düzenlenen etkinlikte ayrıca bir belediyede daha başkan aday açıklandı. Beyköy Belediyesi için, uzun zamandır Milli Görüş’ün içerisinde yer alan, Ahmet Kocaman aday olarak gösterildi. Daha önce ise Cumayeri Belediyesi için Alibaba Rahman Gürsoy açıklanmıştı.
 
Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ